La Fiscalia demana 3 anys de presó a un home que va abusar d'una menor en un bus de l'EMT de València

El fiscal també reclama el pagament de les costes processals i una indemnització de 1.500 euros 
2 juliol 2019 14:02h
Els fets es van produir el passat 9 de gener en un autobús de l'EMT de València i l'home va ser detingut al febrer. / DLV

VALÈNCIA. La Fiscalia Provincial de València reclama una condemna de 3 anys de presó per a un home de 52 anys acusat d'haver abusat sexualment d'una xica de 15 anys en un autobús de l'EMT de València el passat 9 de gener.

Segons consta en l'escrit d'acusació del Ministeri Públic, al qual ha tingut accés EFE, els fets es van produir al voltant de les 14.30 hores d'eixe dia, quan l'acusat es va asseure darrere de la menor; va introduir la mà pel buit entre el vidre de la finestra i el seient, i li va tocar els pits.

Encara que la menor inicialment no es va adonar, quan va notar més pressió es va alçar, li va retraure a l'acusat la seua conducta i va anar a informar el conductor, moment en el qual l'acusat va baixar del vehicle.

Dies després, el 7 de febrer, la menor, aquesta vegada acompanyada de la seua germana, va observar que en una parada de la mateixa línia es trobava l'acusat; després que pujara al vehicle, la xica va informar la conductora, que ja estava al corrent dels fets ocorreguts amb anterioritat.

La conductora va contactar amb la Policia Local i va estacionar l'autobús en una parada pròxima, on els agents van detindre l'acusat. Posteriorment la menor, acompanyada per la seua mare, va interposar una denúncia.

Aquests fets són constitutius, segons el parer del fiscal, d'un delicte d'abús sexual a una dona menor de 16 anys, per la qual cosa reclama una pena de 3 anys de presó, el pagament de les costes processals i una indemnització de 1.500 euros.

next