La Fiscalia demana ajornar la citació a Francis Puig i a Rubén Trenzano per a continuar investigant

El responsable de Política Lingüística i el germà del president de la Generalitat estan citats a declarar com a investigats el 10 de desembre
5 desembre 2019 18:00h
La querella que ha donat lloc al procediment assenyala que Francis Puig ha rebut al voltant de 600.000 euros en subvencions públiques. / EFE

VALÈNCIA (EFE). La Fiscalia Anticorrupció ha acceptat ampliar la querella contra Francis Puig, germà del president de la Generalitat, i contra el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, i en sol·licitar noves diligències d'investigació ha demanat ajornar les compareixences dels investigats.

El jutjat d'instrucció número 4 de València va citar a declarar com investigats Puig i a Trenzano, en el marc d'una causa per malversació oberta després d'una querella del PP valencià, per al pròxim dia 10 a les 9.30 hores, però la fiscal vol investigar nous fets amb aparença delictiva abans d'interrogar-los, relatius a suposats fraus en les subvencions.

"Atesa l'ampliació objectiva i subjectiva del procediment, estimant-se necessari practicar noves diligències d'investigació que podrien suposar una variació dels fets denunciats inicialment, se sol·licita la suspensió de les declaracions d'investigats assenyalades per al dia 10 de desembre del present, interessant que les mateixes siguen acordades de nou una vegada s'avance en el resultat de la investigació", assenyala la fiscal en un escrit al qual ha tingut accés EFE.

La querella que ha donat lloc al procediment assenyala que Francis Puig ha rebut al voltant de 600.000 euros en subvencions públiques des que el seu germà, Ximo Puig, ocupa la Presidència de la Generalitat. Després s'han anat ampliant els fets en els quals s'implica els investigats i una d'eixes ampliacions de la querella és la que ha acceptat ara la Fiscalia.

Segons la nova documentació aportada per la denunciant, les empreses inicialment investigades, les societats Kriol Produccions SL, Canal Maestrat SL i Nova CB, podrien haver inclòs en la justificació de despesa de les ajudes rebudes factures dels proveïdors Mas Mut Produccions SL i Comunicacions dels Ports SA., mercantils vinculades al mateix grup, diu l'escrit de la fiscal.

"És evident que si ens trobem davant d'un grup d'empreses clarament interrelacionat, que es creuen factures per a justificar l'ús de les ajudes públiques rebudes i podent tractar-se de factures idèntiques o corresponents als mateixos serveis, resulta necessari la seua investigació en el mateix procediment", afirma la fiscal.

Així mateix, sol·licita informació a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, així com a la Generalitat de Catalunya, de totes les ajudes i subvencions concedides a les citades empreses durant els exercicis del 2015 al 2018.

next