La Fiscalia demana citar Bonig en el cas que investiga les despeses de la visita del Papa

Anticorrupció també reclama la compareixença de la cúpula de Vaersa
28 maig 2019 12:55h
Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. El fiscal anticorrupció Jesús Carrasco ha remés un escrit al jutjat d'instrucció número 5 de València en què demana la compareixença de l'exconsellera i actual presidenta del PPCV, Isabel Bonig, per a preguntar-li per la condonació de més de mig milió d'euros a la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies, organitzadora de la visita del Papa a València el 2006.

Sobre aquest mateix assumpte, també reclama la compareixença, en qualitat d'investigat, de qui era director general de l'empresa pública Vaersa, Felipe Espinosa; del directiu d'aquesta mateixa empresa Enrique Simó, i de l'exsecretària autonòmica María Ángeles Ureña, encara que en aquests dos últims casos tampoc aclareix en qualitat de què són citats.

Sobre la gestió econòmica i comptable de la citada fundació, reclama la citació del comptable tresorer d'aquesta, Antonio Sales, i dels patrons Fernando Giner –expresident de la Diputació de València– i Juan José Medina –exalcalde de Montcada i exvicepresident de la Diputació de València–.

També reclama la compareixença –sense detallar si és en qualitat de testimonis o d'investigats– de qui era interventor de la Diputació Felipe Gómez, l'exregidor de València i exdiputat autonòmic del PP Miquel Domínguez, el president de la Fundació Agroalimentària Fernando Hernández i José Vicente Herrera, per "intervindre en la gestió contractual de la fundació".

D'altra banda, es reclama la compareixença dels representants legals de les empreses Cronosport Bajo Aragón (Francisco José Garrigós), Cuco i Trasgos (Vicente José Peris i Antonio Puig, respectivament); FCC (José Mayor Orella), i Difusión y Eventos (José María Fortuño).

Així mateix, també reclama que s'identifique els responsables de Pavasal, Zenith Media, Acciona i Cavaltour, sense perjudici que es remeta el mateix ofici a FCC.

Després de sol·licitar aquestes compareixences, el fiscal anticorrupció reclama una pròrroga "no inferior a 18 mesos" en la instrucció d'aquesta causa. Si no es concedeix, hauria de finalitzar el pròxim 4 de juny.

next