La Fiscalia demana dos anys de presó contra el policia que va agredir el fotoperiodista català Jordi Borràs

El Ministeri Públic també demana que s'arxive la denúncia de l'agent contra el fotògraf
20 maig 2019 18:49h
Jordi Borràs, en una imatge del 23 d'abril del 2018. / PERE FRANCESCH, acn

BARCELONA. La Fiscalia demana dos anys de presó per al policia nacional que el mes de juliol passat va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs després de reconéixer-lo per un carrer del barri Gòtic de Barcelona. 

El fiscal considera que l'inspector de la brigada d'informació és autor d'un delicte de lesions amb l'agreujant de discriminació per motius ideològics. A més, també sol·licita la inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu durant el període de la condemna, així com que indemnitze Borràs amb 7.500 euros per les lesions patides, tant físiques com psicològiques.

A més, segons ha informat el fotògraf a Twitter i el digital El Món –on hi treballa–, el ministeri públic demana el sobreseïment de la causa contra Borràs, que va ser denunciat pel policia, ja que "no queda acreditada la seva participació en les lesions patides per l'acusat". Segons l'escrit, no queda demostrat que el fotoperiodista donara un cop de puny al front de l'agent.

L'agressió es va produir el dilluns 16 de juliol al carrer Capellans de Barcelona cap a les huit de la vesprada, quan el fotoperiodista eixia de cobrir un acte a l'Ateneu Barcelonès. 

Un home de vora 40 anys va identificar Borràs, se li va apropar amb crits de "Viva España" i "Viva Franco", i li va proferir diversos colps que li van deixar ferides a la cara. 

Un veí de la zona va intentar immobilitzar l'agressor i aquest es va identificar com a policia ensenyant una placa. L'agressor anava armat amb una navalla que li va caure en la fugida, quan diversos veïns el van intentar aturar.

Després es va saber que el policia és un comandament de la Brigada Provincial d'Informació adscrit a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya. En concret, l'inspector s'ha especialitzat des de les oficines ubicades al complex policial del barri barceloní de la Verneda en l'àmbit d'informació relacionat amb l'extremisme gihadista.

Diversos testimonis van corroborar al jutjat la versió del fotoperiodista i l'inspector va acceptar l'agressió a Borràs però va argumentar que es va produir perquè "va repel·lir una agressió anterior" d'ell.

next