Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia denuncia dos funcionaris per revelar dades de la parricida de Godella

VALÈNCIA. La Fiscalia Provincial de València veu indicis de delicte penal en dos funcionaris de presons que van divulgar en televisió dades confidencials de la mare que va assassinar els seus dos fills el 14 de març a Godella (l’Horta Nord).

En un escrit, al qual tingut accés EFE, el fiscal cap de València sol·licita al jutge degà que remeta les diligències de la Fiscalia al jutjat d’instrucció corresponent en entendre que l’actuació dels funcionaris de presons poguera incórrer en un delicte de revelació de secrets tipificat en el Codi Penal.

La Fiscalia va obrir diligències després que la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries denunciara el 30 de maig dos funcionaris, un del cos d’ajudants destinats a la presó de Castelló i l’altra a la presó de València, per divulgar en programes matinals de televisió dades de la parricida de Godella a les quals havien tingut accés per raó del seu càrrec.

En el seu escrit, la Fiscalia detalla algunes de les declaracions i dades revelades sobre la reclusa, María G.M., en presó provisional, comunicada i sense fiança, acusada de l’assassinat dels seus dos fills, un xiquet de tres anys i mig i un bebé de cinc mesos, el passat 14 de març.

Dies després d’ingressar a la presó valenciana de Picassent, la interna va protagonitzar un incident en el mòdul d’infermeria on romania reclosa amb les mesures previstes del protocol antisuïcidis, per la qual cosa comptava amb vigilància addicional d’altres dues preses.

Tots dos funcionaris de presons van revelar en dos programes de televisió detalls sobre aquest incident, com ara que la reclusa presentava “una espècie de deliri sense diagnosticar i sense medicació”, que havia patit “un brot psicòtic” i que havia propinat “puntades i mossegades” a altres funcionaris.

Segons el parer de la Fiscalia, els funcionaris van revelar dades de caràcter personal relatius a la salut de la interna que, “a causa de la importància i el perjudici que poden ocasionar a la privacitat de la persona, són considerades dades especialment protegides”.

El ministeri públic també destaca que els dos treballadors d’Institucions Penitenciàries van oferir aquestes informacions al mateix temps que feien públiques reivindicacions laborals.

La Fiscalia Provincial de València recorda, a més, el deure de “sigil i discreció” imposat als funcionaris públics en la llei de Funcionaris Civils de l’Estat i que el “trencament” d’aquesta obligació pot constituir una infracció administrativa o un il·lícit penal, segons la rellevància del fet.

Per això, i en entendre que les dades revelades per tots dos funcionaris eren importants i que el dany que es pot generar amb aquesta informació pot ser rellevant, el fiscal veu indicis de la comissió d’un delicte penal de revelació de secrets.

Comparteix

Icona de pantalla completa