La Fiscalia General de l'Estat ordena a la catalana que es querelle contra Torra per incomplir els acords de la Junta Electoral Central

La fiscalia catalana ha de determinar si el president de la Generalitat de Catalunya ha comés desobediència
22 març 2019 14:57h

VALÈNCIA. La Fiscalia General de l'Estat ha ordenat a la Fiscalia Superior de Catalunya que presente una querella contra el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, per incomplir els acords de la Junta Electoral Central (JEC). En un breu comunicat, el ministeri públic ha informat que aquest divendres ha rebut l'acord de la Junta Electoral Central que demana deduir "testimoni" per la "responsabilitat penal" que hauria comés Torra "derivada de l'incompliment conscient i reiterat" dels acords presos per la junta els dies 11 i 18 de març del 2019. La Fiscalia General ha remés l'acord a la de Catalunya perquè "un cop tinga coneixement de totes les actuacions, es procedisca a exercitar accions penals, interposant la corresponent querella".

En la resolució, aquest dijous la Junta Electoral Central va concloure portar "l'incompliment" de Torra a la Fiscalia perquè determine si ha comés un delicte de desobediència. La Junta considera que el president no va complir amb els terminis que va establir en les seues resolucions i veu acreditada "l'existència d'una voluntat de desobeir" per part del president perquè ha dut a terme "una aparença de compliment" però ha desplegat actuacions per a "burlar obertament" l'ordre.

L'organisme ho va dir en referència al fet que Torra decidira canviar els llaços grocs per unes pancartes que incloïen un llaç blanc amb una franja roja, que, segons la Junta, són igualment "partidistes".

La petició de la Fiscalia General a la Superior de Catalunya arriba poc després que s'haja retirat la pancarta amb un llaç blanc de la façana del Palau de la Generalitat i que Torra haja anunciat que aquest divendres presentarà un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la JEC de fer traure pancartes i llaços d'edificis de la Generalitat de Catalunya. El president també ha anunciat que la setmana que ve posarà una querella per un presumpte delicte de prevaricació contra l'organisme estatal.

next