La Fiscalia inicia els tràmits per a investigar per blanqueig l'exregidor del PP de València Miquel Domínguez

L'exdiputat del PPCV va presentar un escrit al jutjat en el qual reconeixia haver donat 1.000 euros al partit però va negar que li'ls retornaren en dos bitllets de 500
22 maig 2019 18:22h
La investigació a Domínguez va ser arxivada provisionalment al febrer de 2017. / EFE

VALÈNCIA. La Fiscalia Anticorrupció ha iniciat els tràmits per a continuar amb la investigació a Miquel Domínguez en el marc de la causa oberta per suposat blanqueig de capitals a pràcticament tot el grup popular a l'Ajuntament de València durant el mandat de Rita Barberá.

Segons informa aquest dimecres el diari Las Provincias i han confirmat a EFE fonts del Ministeri Públic, el fiscal Pablo Ponce ha enviat un escrit al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià perquè retorne al jutjat d'instrucció número 18 la part del sumari del cas Taula relativa a l'exregidor i exdiputat del PP.

La sala civil i penal del TSJ va obrir una causa a l'exregidor a l'octubre del 2016, quan ocupava un dels escons de les Corts com a diputat del PP per un presumpte delicte de blanqueig de capitals al grup popular de l'Ajuntament de València.
Aquest hauria sigut comés mitjançant donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors, quantitat que presumptament els era retornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per a blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita.

Domínguez, en la seua qualitat d'aforat i com ja va fer Barberá, va refusar la invitació del jutjat per a declarar voluntàriament però va presentar un escrit d'al·legacions en el qual reconeixia l'aportació, negava qualsevol reintegrament i es desvinculava de l'organització de la campanya i de l'activitat política diària.

La investigació a Domínguez va ser arxivada provisionalment al febrer del 2017 pel TSJ, ja que la jutgessa instructora no va trobar indicis de la seua participació en els citats delictes, si bé en la interlocutòria d'aquell arxiu ja s'informava sobre la possibilitat de reobrir la causa si apareixien elements que, amb "consistència i solidesa", implicaren l'aforat.

Una vegada que Domínguez ha perdut la condició d'aforat, perquè ja no és diputat en la nova legislatura de les Corts, el fiscal sol·licita que passe a integrar-se en el grup d'aproximadament mig centenar de regidors, exregidors, assessors i exassessors del PP de València investigats per blanqueig.

La investigació per delicte electoral i blanqueig de capitals a l'Ajuntament de València va nàixer el 2015 i és una peça separada del cas Imelsa, en el qual s'investiga el possible tripijoc de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions del País Valencià controlades pel PP.

next