La Fiscalia investigarà un gag de 'Polònia' sobre la violència policial en les protestes a Catalunya

Aquesta denúncia de CSIF s'acumula a una altra que havien presentat altres sindicats per un esquetx del programa 'Està passant'
6 novembre 2019 14:30h
En l'esquetx ix un grup que simula ser els Manel interpretant una cançó i un ball sota el títol 'Poli band'. 

BARCELONA (ACN). La Fiscalia investigarà el gag de Polònia sobre l'actuació policial en els aldarulls després de la sentència de l'1-O. Acumula així la denúncia que havia presentat el CSIF a una que ja havien plantejat altres sindicats per un esquetx del programa Està passant i per la qual ja s'havien obert diligències.

El CSIF va decidir portar els dos programes de TV3 a la Fiscalia per un delicte d'odi i injúries contra la policia. El gag del programa dirigit per Toni Soler carrega contra l'actuació policial dels últims dies a Catalunya i inclou imatges de gossos amb cascs de policia o amb projectils de foam. Pel que fa a Polònia, en l'esquetx ix un grup que simula ser els Manel interpretant una cançó i un ball sota el títol 'Poli band'. Segons el CSIF, comparen la policia amb una "banda d'analfabets, assetjadors morals, agressius i violents que causen lesions a la ciutadania indiscriminadament".

Fonts de la Fiscalia han explicat a l'ACN que la literalitat de la denúncia presentada pel CSIF parla del grup musical Manel, però que això no implica que se'ls investigue, ja que el que s'examinarà ara són uns fets que poden ser delicte. Si això es confirmara, es prendria la decisió sobre qui seria l'autor del delicte.

Des del sindicat, però, ja han aclarit que la denúncia no és contra els Manel, encara que del seu redactat es puga entendre que és així, sinó contra les persones que van interpretar la cançó simulant ser el grup musical.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next