La Fiscalia manté l'acusació de rebel·lió als polítics presos i l'Advocacia insisteix en la sedició

El Suprem retarda la previsió del final del judici de l'1-O al 12 de juny
29 maig 2019 18:17h
El judici quedarà vist per a sentència el 12 de juny. / ACN

MADRID. La Fiscalia ha confirmat que manté l'acusació per rebel·lió al judici del procés i, per tant, la petició de penes de fins a 25 anys –amb la petició màxima per a Junqueras–. Després de quasi quatre mesos de judici, l'acusació pública no es mou del seu plantejament inicial i considera que el paper dels acusats que són a la presó encaixa en aquest tipus penal. 

El mateix ha fet l'Advocada de l'Estat, que ha elevat a definitives les conclusions. Acusa els polítics empresonats per sedició i demana penes de fins a 12 anys de presó, però continua descartant la rebel·lió. D'altra banda, l'acusació popular –exercida per Vox– manté també les mateixes peticions inicials –de fins a 74 anys– però fa una excepció amb l'exconseller Santi Vila, que va dimitir el dia abans de la declaració d'independència. Li retira l'acusació per organització criminal i malversació, i només demana desobediència, que no comporta presó.

D'altra banda, el tribunal ha fet una modificació del calendari i preveu que el judici quede vist per a sentència el 12 de juny, un dia més tard de la previsió feta la setmana passada, quan es calculava acabar el dia 11. Amb el nou calendari, les tres acusacions –Fiscalia, Advocacia de l'Estat i Vox– exposaran els seus informes finals el dimarts 4 de juny en lloc del dia 3. 

Serà l'únic dia amb sessió de la setmana que ve, ja que s'obrirà un parèntesi d'uns dies abans que les defenses presenten els seus informes, tal com havia demanat algun advocat. Així, les defenses presentaran els seus informes finals els dies 11 i 12 de juny. Aquest últim dia, els acusats també podran exercir el seu dret a l'última paraula per un espai d'uns 15 minuts cadascun, abans que el tribunal deixe el judici vist per a sentència.

next