La Fiscalia presenta pactes i preacords de conformitat amb 16 acusats en el judici contra Rafael Blasco

Aquest dilluns se celebra la segona sessió de qüestions prèvies del cas que jutja les presumptes irregularitats en subvencions a ONG i en el projecte d'un fallit hospital a Haití
13 maig 2019 11:24h
El cas Cooperació seu a la banqueta dels acusats 24 persones. / EFE

VALÈNCIA. El fiscal Anticorrupció Jesús Carrasco, representant del ministeri públic en el judici per les presumptes irregularitats en subvencions a ONG i en el projecte d'un fallit hospital a Haití –el conegut com a cas Cooperació– ha presentat aquest dilluns en la segona sessió de qüestions prèvies pactes de conformitat o preacords encara per concretar amb un total de 16 acusats dels 24 que se senten a la banqueta.

Entre els processats que estan en disposició de presentar pròximament un acord amb la Fiscalia es troben l'exconseller de Solidaritat i exportaveu del PPCV a les Corts, Rafael Blasco, i l'empresari Augusto César Tauroni; els dos principals acusats.

Segons ha explicat Carrasco en la seua primera intervenció, s'han aconseguit "preacords de conformitat" entre cinc dels acusats i totes les parts acusadores, inclòs el ministeri públic, l'Advocacia de la Generalitat i l'acusació popular, representada per la Coordinadora Valenciana d'ONGD.

Existeixen un altre tipus d'acords que ha definit com a "pendents de concretar" amb almenys altres sis acusats. Aquests pactes, però, es tancarien entre aquests processats, la Fiscalia i l'Advocacia de la Generalitat, però no amb la Coordinadora.

Finalment, Carrasco ha anunciat "converses avançades" per a aconseguir un acord de conformitat amb altres cinc acusats: Rafael Blasco, Augusto César Tauroni, Ignacio Tauroni, Marc Llinares i Alina Lisenko. Aquests pactes inclouen únicament els mateixos processats i Anticorrupció.

A més, la lletrada de l'Advocacia de la Generalitat també ha posat sobre la taula la possibilitat d'arribar a un acord amb un altre dels processats, al qual només acusa aquesta part.

next