La Fiscalia veu indicis de delicte en el cas dels xiquets afectats pel fals omeprazol

El ministeri públic va obrir diligències el passat 29 d'agost després que diversos xiquets de molt curta edat resultaren afectats d'hipertricosi
27 desembre 2019 18:21h
El ministeri públic manté que hi ha indicis de la presumpta comissió de diversos delictes contra la salut pública, segons han indicat a EFE fonts judicials, imputables als responsables de l'empresa FarmaQuímica Sur, amb seu a Màlaga. / EFE

MÀLAGA. La fiscalia malaguenya ha sol·licitat al jutjat degà de Màlaga que òbriga un procediment penal, ja que aprecia diversos indicis de delicte en el cas dels 23 xiquets afectats per hipertricosi, malaltia que provoca el creixement de borrissol per tot el cos, després que se'ls subministrara per error un fàrmac per a l'alopècia en lloc d'omeprazol (un protector estomacal).

La Fiscalia de Màlaga va obrir diligències el passat 29 d'agost després que diversos xiquets de molt curta edat resultaren afectats d'hipertricosi. Les autoritats sanitàries van confirmar el setembre passat que hi havia 23 menors afectats: 10 a Cantàbria, 10 a Andalusia i 3 al País Valencià.

El ministeri públic manté que hi ha indicis de la presumpta comissió de diversos delictes contra la salut pública, segons han indicat a EFE fonts judicials, imputables als responsables de l'empresa FarmaQuímica Sur, amb seu a Màlaga.

Entre les diligències sol·licitades es demana un informe pericial forense de Sanitat dels menors afectats, que tenen entre dos mesos i set anys.

next