Foment licita la rehabilitació del 'bypass' nord de València per huit milions d'euros

La licitació obliga que les obres no impedisquen que els usuaris puguen utilitzar la carretera
2 juliol 2019 12:28h
El seguiment i evolució de la carretera permetran extrapolar la solució adoptada en altres vies de similars característiques. / EFE

VALÈNCIA. El Ministeri de Foment ha licitat el contracte de les obres de rehabilitació superficial del ferm de l'autovia E-15/A-7 entre els quilòmetres 325 i 336, el bypass nord de València, entre l'A-3 i la CV-35, per un import de 8,32 milions d'euros.

En aquest tram d'11 quilòmetres es milloraran la qualitat de rodada i l'adherència, segons publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Amb aquesta actuació, el Ministeri de Foment millorarà la seguretat viària i la comoditat de l'usuari, de manera que prolongarà la vida útil del ferm d'una via que arriba als 100.000 vehicles diaris –amb un 25% de pesats–, segons un comunicat del Ministeri.

Tenint en compte la singularitat de la via, la intensitat de trànsit pesat i la composició del ferm, el projecte preveu l'aplicació, en un tram de l'actuació, d'una mescla bituminosa singularitzada denominada 'Stone Mastic Asphalt', amb alta capacitat antireflectora de fissures.

El seguiment i l'evolució de la carretera permetran extrapolar la solució adoptada a altres vies de similars característiques, segons Foment. El projecte licitat exigeix que les obres siguen compatibles amb el manteniment del servei prestat a l'usuari, destaca el Ministeri.

next