Foment preveu acabar les obres que reduiran el viatge en tren entre València i Barcelona abans de finals d'any

El ministre Ábalos ha visitat les obres de la variant de Vandellòs, que permetran l'eliminació de l'únic tram de via única que queda entre València i Barcelona
17 setembre 2019 16:45h
Tram de la variant de Vandellòs del Corredor Mediterrani vist des de l'interior de la cabina d'un tren en proves, el 17 de setembre del 2019. / ROGER SEGURA

HOSPITALET DE L'INFANT. La variant de Vandellòs de la via del Corredor Mediterrani es posarà en marxa abans de finals d'any. Així ho ha anunciat aquest dimarts el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, després de recórrer el tram en proves entre les estacions del Camp de Tarragona i de l'Hospitalet de l'Infant.

El projecte, iniciat fa prop de vint anys, ha suposat una inversió propera als 700 milions euros –dels quals ja estan executats més del 95%–. Aquesta variant permetrà eliminar el darrer tram de via única que existia entre València i Barcelona, i reduir el temps de viatge entre ambdues ciutats en 30 minuts.

En la seua compareixença, Ábalos ha defensat la necessitat de trencar amb l'històric esquema radial d'infraestructures i també ha subratllat la inversió de l'actual executiu espanyol a Catalunya.

next