Foment reitera que viatjar en cotxe entre Alacant i Tarragona per l'AP-7 serà gratuït el 2020

El Ministeri estudia ampliar alguns trams a tres carrils a conseqüència de l'augment del flux diari de cotxes que es preveu que transiten per l'autopista
10 juliol 2019 17:40h
La concessió de l'AP-7 en el tram entre Alacant i Tarragona acaba el 31 de desembre del 2019. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. El Ministeri de Foment liberalitzarà l'autopista AP-7 entre el peatge de Sant Joan d'Alacant i Tarragona el pròxim 1 de gener del 2020 i en aquests moments es treballa per a licitar un estudi sobre fluxos de vehicles que permeta conéixer les necessitats segons trams.

Així ho ha anunciat el secretari general d'Infraestructures del Ministeri, Julián López, després de mantindre una trobada de coordinació de projectes amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Arcadi España, en la seu del Consell a Alacant.

López ha mantingut que la fi del peatge es produirà quan finalitze la concessió l'1 de gener del 2020 i aleshores "quedarà lliure de peatge", tal com estava anunciat per part del Ministeri des del juny del 2018. Per a això, Foment està estudiant dur a terme actuacions sobre com es produirà el flux de trànsit, tractant de preveure el que pot ocórrer.

A priori, es preveu que es produirà un augment de la intensitat mitjana diària de vehicles pesants, la qual cosa obligarà "un reforç del ferm" per a dotar-lo d'una "major consistència". A més, s'estudia la possibilitat d'escometre alguna variant i l'ampliació de dos a tres carrils en determinats trams.

next