El Fons de Cooperació Municipal donarà ajudes a 155 municipis per a lluitar contra el despoblament

Les subvencions, d'un màxim de 100.000 euros per municipi, estan destinades a poblacions amb risc demogràfic
17 abril 2019 19:39h
Imatge d'arxiu d'Alpont, un municipi afectat pel despoblament.

VALÈNCIA. Un total de 155 municipis rebran ajudes per un import global de tres milions d'euros procedents de la línia específica del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament dels municipis valencians per a l'exercici del 2019, segons ha publicat aquest dimecres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El director general d'Administració Local, Antoni Such, ha destacat la importància d'assegurar la suficiència financera i l'autonomia local d'aquests municipis amb la finalitat d'"atallar la xacra de la despoblació".

Les ajudes, amb un màxim de 100.000 euros per municipi, formen part, com ha recordat Such, de l'agenda Avant contra el despoblament i estan dirigides a poblacions amb aquest risc demogràfic.

Fons de Cooperació Municipal

El Decret 182/2018 regula la línia específica del Fons de Cooperació Municipal per a la Lluita contra el Despoblament dels Municipis de la Comunitat Valenciana.

Són beneficiaris d'aquesta línia els municipis valencians que complisquen amb, almenys, cinc dels següents sis requisits: un nombre d'habitants inferior o igual a 20 per quilòmetre quadrat; una taxa de creixement de la població menor o igual a 0% en els últims 20 anys; una taxa de creixement vegetatiu menor o igual a -10% en els últims 20 anys; un índex d'envelliment major o igual al 250%; un índex de dependència major o igual al 60%, i una taxa migratòria menor o igual a zero.

També es podran beneficiar d'aquestes ajudes els municipis que no complisquen els anteriors requisits, però que tinguen una població inferior a 120 habitants o que pertanguen a àrees funcionals amb una densitat demogràfica igual o inferior a 12,5 habitants per quilòmetre quadrat.

next