Font de Mora qüestiona el funcionament de la comissió del cas Taula i assegura que s'ha sentit "indefens"

L'exconseller de Cultura i Educació afirma que la Fundació Jaume II el Just "es va ajustar sempre a la llei " i que ell va conéixer 'el ionqui dels diners' gràcies als mitjans de comunicació
18 febrer 2019 13:22h
Font de Mora ha fet aquestes declaracions durant la seua compareixença aquest dilluns en la comissió de les Corts que investiga les contractacions de la Generalitat amb la trama de l'operació Taula. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. L'exconseller de Cultura i Educació Alejandro Font de Mora ha assegurat que la Fundació Jaume II el Just "es va ajustar sempre a la llei" i que si haguera tingut coneixement que es van fer des d'aquesta entitat "pagaments en B", ho hauria "denunciat i corregit". 

Font de Mora ha fet aquestes declaracions durant la seua compareixença aquest dilluns en la comissió de les Corts que investiga les contractacions de la Generalitat amb la trama de l'operació Taula, on ha assegurat sentir-se en "absoluta indefensió" després de qüestionar el sistema de funcionament de la comissió. 

L'exconseller ha afirmat que quan va accedir a la Conselleria el 2003 ja estaven en la fundació Vicente Burgos, com a president, i Marcos Benavent, l'autodenominat 'ionqui dels diners', al qual ha assegurat que no va arribar a conéixer i que només va saber d'ell quan va aparéixer posteriorment als mitjans de comunicació. 

"No tinc coneixement que s'haja realitzat cap operació fraudulenta" en la fundació, ha dit Font de Mora, qui ha agregat que era la Secretaria Autonòmica la que gestionava l'entitat i que ho va fer "amb una notable cura. Tot el que es va invertir i es va gastar estava informat jurídicament i suportat documentalment amb factures". 

Preguntat per les licitacions d'infraestructures educatives a través de l'empresa Ciegsa durant la seua època com a conseller d'Educació, Font de Mora ha contestat que en eixa època el "desviament mitjà" del cost era del 19%. "Hi havia centres amb més o amb menys desviació i uns altres sense cap", ha subratllat.

next