Ford Almussafes deixarà d'exportar als Estats Units el model Transit Connect el 2021

La factoria de la Ribera Alta exporta 35.000 i 40.000 furgonetes al mercat americà
20 març 2019 16:44h
La companyia ha pres la decisió en línia amb el seu compromís de millorar la seua competitivitat. / FORD

VALÈNCIA. El fabricant d'automòbils Ford ha anunciat que fabricarà la pròxima generació del model Transit Connect en Hermosillo (Mèxic) des del 2021, fet que comportarà que la companyia deixe d'exportar aquest model al mercat nord-americà des de la seua planta d'Almussafes (la Ribera Alta).

Fonts de la companyia van explicar a Europa Press que el volum d'exportació del Transit Connect a aquest mercat oscil·la entre 35.000 i 40.000 unitats anuals i van destacar que la factoria valenciana continuarà assemblant aquest model per a la seua comercialització en el mercat europeu.

Des de l'empresa van explicar que la fabricació d'aquest vehicle comercial a Mèxic suposa augmentar el contingut canadenc i nord-americà del model impulsant els llocs de treball als Estats Units i el subministrament de components per part de proveïdors nord-americans.

"També ajuda a millorar la rendibilitat de la gamma nord-americana del Transit Connect, que és part de l'oferta de Ford, líder en el sector referent a vehicles comercials i furgonetes", va assegurar l'empresa.

La corporació nord-americana va apuntar que aquesta decisió està en línia amb el seu compromís de continuar trobant formes per a millorar la seua competitivitat global i està en línia amb els anuncis recents en relació amb la finalització del negoci de camions pesats al Brasil i de reestructuració de les seues operacions a Europa.

"Continuem treballant per a trobar i millorar les formes per a impulsar el nostre estat de forma com a empresa i com un dels fabricants líders", va assegurar el responsable d'Operacions Globals de la corporació, Joe Hinrichs.

Per a UGT Ford, aquesta mesura tindrà un "impacte negatiu" en l'ocupació a la fàbrica d'Almussafes i és una decisió adreçada a "reduir i minvar el negoci, el volum a Europa". " Pareix que estarem tots afectats", han lamentat.

"La incògnita és saber si la nova generació de Transit Connect forma part de l'acord de Ford amb Volkswagen i es deixa de fabricar a Almussafes o no; és una incògnita a aïllar", ha apuntat Carlos Faubel, el representant sindical d'UGT a Ford.

next