Ford Almussafes proposa un ERO de 4 dies que afectarà tota la plantilla

La direcció de la planta planteja reduir la producció diària de 150 a 100 cotxes
10 juny 2019 18:15h
Els sindicats i la direcció de l'empresa automobilística es reuniran divendres vinent per a seguir negociant. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. La direcció de Ford Almussafes ha proposat als sindicats un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal de quatre dies –l'1 i el 2 d'agost, i el 19 i el 20 de desembre–, que afectarà tota la plantilla de la planta, al voltant de 7.000 treballadors. 

Així ho han assenyalat a EFE fonts sindicals i ho han confirmat des de la direcció de l'empresa automobilística després de la reunió mantinguda aquest dilluns, encara que totes dues parts han quedat emplaçades a una nova reunió divendres que ve per a continuar negociant els termes de l'ERO temporal. 

Segons fonts d'UGT, en aquesta reunió del període de consultes la direcció ha plantejat quatre dies d'ERO temporal per a les plantes de vehicles i muntatge de motors. 

Això suposarà baixar la producció de 150 a 100 cotxes per dia a partir de l'1 de setembre, així com recol·locar vora 300 treballadors del torn de nit en torns de dia i en les posicions de llançament del Kuga. 

Des de CCOO han informat que es tracta del tercer ERO temporal en les plantes de vehicles i el cinqué per a motors, i han indicat que se'ls ha dit que, amb el programa de producció en mà, de juliol a desembre del 2019 s'estimen 360.000 unitats, en lloc de les 380.000 de l'any 2018. Segons aquest sindicat, la direcció els ha comunicat que eixa baixada "es fa definitiva i s'allargarà més enllà del 2019, de manera que es mantindrà el 2020". Els quatre dies d'ERO temporal afectaran "tota la plantilla, exceptuant seguretat, bombers, recanvis i planta motriu", han afegit.

El sindicat explica que l'excedent en el torn de nit estaria entre els 250 i els 300 afectats, que passarien a reforçar els torns de matí, vesprada i el llançament del Kuga. 

Per a CCOO, la "sorpresa" apareix en la planta de motors, ja que l'empresa informa que també es veurà afectada pels 4 dies de ERO temporal, ja que el programa de producció "ve amb una baixada de 10.000 motors en el període de juny a desembre del 2019". El sindicat ha preguntat si demanaran voluntaris en el torn de nit per a anar a dos torns i la direcció li ha contestat que prevaldran les necessitats organitzatives.

next