Ford Almussafes muntarà bateries per a vehicles elèctrics a partir de setembre del 2020

La factoria valenciana és l'única europea que fabricarà totes les versions de la nova generació del Kuga
5 juny 2019 14:05h
El comité d'empresa ha sigut convocat aquest dijous per a abordar els plans de producció de la planta. / FORD  

VALÈNCIA. La firma automobilística nord-americana Ford ha confirmat aquest dimecres els seus plans per a crear unes instal·lacions de muntatge de bateries per a vehicles electrificats en la seua factoria d'Almussafes (la Ribera Alta).

Segons ha informat la companyia en un comunicat, s'espera que el muntatge de les bateries en la instal·lació comence al setembre del 2020 i que les bateries s'instal·len en les versions híbrida i híbrida connectable del nou Kuga.

Almussafes és l'única planta de producció europea de Ford que acollirà totes les versions de la nova generació del Kuga, que eixirà a la venda a la fi d'enguany. "Aquesta és una nova i important oportunitat per a la nostra planta d'Almussafes. Situar el muntatge de bateries al costat de les línies de producció on es construiran els nous Kuga Plug-In Hybrid i Kuga Hybrid optimitza les nostres inversions i l'eficiència de fabricació", ha assenyalat el director de Fabricació de Ford España, Dionisio Campos.

El president del comité d'empresa de València, Carlos Faubel, ha valorat de manera "molt positiva" l'aposta de la companyia nord-americana per la planta valenciana, encara que ha advertit que la decisió "no és aliena" al pla de reestructuració que Ford està duent a terme a Europa.

En declaracions a Europa Press, ha xifrat en aproximadament un centenar les ocupacions que poden crear-se amb la posada en marxa de la nova instal·lació per a l'assemblatge de bateries.

"Haurem de barallar perquè siga gent de Ford. És una bona notícia perquè apunta cap a futur. Tal com està la situació del sector de l'automòbil en general, rebem aquesta aposta de la companyia de manera molt positiva", ha subratllat. El comité d'empresa ha sigut convocat aquest dijous a les 15.00 hores per la direcció de Ford per a abordar els plans de producció de la planta.

El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha definit com a "extraordinàriament positiu" l'anunci de Ford. "Per a nosaltres és una decisió estratègica", ha ressaltat.

"Crec que és un nou indici de l'assentament de Ford en el futur de la Comunitat Valenciana", ha dit a preguntes dels mitjans des de Dénia, on ha participat en la trobada 'Realitat i futur de la Universitat d'Alacant a la Marina Alta'. No obstant això, el president ha demanat ser "sempre molt prudents".

next