Ford Almussafes es prepara per a un ERO temporal abans de l'estiu

El president del Comité d'Empresa veu clar que aquesta primavera "caldrà atendre alguna situació" d'Expedient de Regulació d'Ocupació temporal, que afectaria la mateixa plantilla i en les mateixes condicions que l'anterior
22 febrer 2019 16:59h
Heller i el seu equip han revisat les instal·lacions de Ford Almussafes per a analitzar els plans de producció i les possibilitats d'estalvi. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La visita del director de Fabricació de Ford Europa, Dirk Heller, a la planta d'Almussafes (la Ribera Baixa) ha buidat dubtes sobre les possibilitats d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal a la fàbrica i, d'alguna manera, ha vingut a "confirmar" que "en les pròximes setmanes" caldrà negociar ajusts en aquest sentit.

Així ho ha expressat el president del Comité d'Empresa a Ford Almussafes i delegat d'UGT, Carlos Faubel, després de mantindre una reunió amb la directiva europea, encapçalada per Heller. Al principi estava previst que assistira també el president de Ford Europa, Steven Armstrong, però finalment va cancel·lar la seua presència.

Després de la trobada, Faubel veu clar que aquesta primavera "caldrà atendre alguna situació" d'ERO temporal, que afectaria la mateixa plantilla i en les mateixes condicions que l'anterior, que va concloure al gener.

Faubel ha aprofitat per a traslladar a l'staff' europeu que les recents eleccions sindicals a Ford Almussafes li atorguen una "renovada majoria estable" que garanteix la "pau social" i "l'estabilitat a la fàbrica". Per part seua, Heller ha demanat "paciència" a la plantilla davant els plans de reestructuració del fabricant d'automòbils al seu negoci europeu, ha explicat el dirigent sindical.

La visita de la delegació europea ha servit també per a abordar els detalls tècnics del llançament del nou Kuga, les primeres unitats del qual eixiran de la fàbrica valenciana el mes d'octubre complint els terminis.

Durant dos dies, Heller i el seu equip han revisat les instal·lacions de Ford Almussafes per a analitzar els plans de producció i les possibilitats d'estalvi. Tot això, en el marc d'una "visita de treball habitual i rutinària" com les que es realitzen cada cert temps en la resta de fàbriques, asseguren des de la companyia.

next