Ford Almussafes reprén l'activitat després de l'estiu abans de l'aplicació dels últims dies de l'ERO temporal

La factoria automobilística es troba immersa en un procés de retallada de la producció causat pel pla d'ajusts que duu a terme l'empresa
25 agost 2019 18:57h
La baixada de la producció podria suposar una pèrdua de la producció total en la planta de 13.000 i 14.000 cotxes en el que resta d'any. / EFE

VALÈNCIA. Les vacances han acabat per a la factoria de Ford a Almussafes, que reprén la seua activitat aquest dilluns immersa de ple en la preparació del llançament del nou Kuga, amb un descens de la producció d'unes 100 unitats al dia, i en l'equador d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació de quatre dies que finalitzarà el setembre.

La planta valenciana, que dona feina a unes 8.000 persones, ha aconseguit esquivar de moment els efectes més durs del pla de reestructuració que durà a terme la signatura automobilística nord-americana en el continent europeu el 2020, on preveu retallar unes 12.000 ocupacions i tancar 18 factories.

En el cas d'Almussafes, el pla contempla una reducció de torns de treball. La producció diària es retallarà en uns 100 vehicles diaris des de setembre per la falta de demanda i, com a conseqüència, 300 treballadors del torn de nit seran recol·locats en el de dia i en labors de llançament de la nova generació del Kuga, un model que, segons fonts de la direcció, requereix més càrrega de treball que altres.

Aquesta baixada de producció podria suposar una pèrdua de la producció total en la planta de 13.000 i 14.000 cotxes en el que resta d'any, calculava el sindicat majoritari del Comité d'Empresa, UGT.

En tot cas, en el primer semestre d'aquest 2019, la fàbrica valenciana s'ha mantingut en el 'top 5' de plantes espanyoles amb major producció, ocupant el quart lloc amb 193.000 unitats, per darrere de Seat a Martorell i els centres del Grup PSA en Figueruelas i a Vigo.

A partir d'aquest dilluns, la cadena de producció es tornarà a posar en marxa, encara que els treballs patiran una nova aturada tant en la planta de vehicles com en la de muntatge de motors, on s'aplicaran els dos últims dies de l'ERO temporal, prevists per al 19 i 20 de setembre, que va arrancar els passats dies 1 i 2 d'agost.

Aposta pels híbrids

Per a l'any vinent, l'automobilística preveu crear en la planta valenciana unes instal·lacions de muntatge de bateries per a vehicles electrificats, que s'espera que estiguen operatives el setembre del 2020 i que s'instal·len en les versions híbrida i híbrida endollable del nou Kuga, que eixirà a la venda a la fi d'enguany.

I és que la marca preveu reforçar-se en el mercat europeu amb el llançament de nous models, com la nova generació del Kuga, fabricat a Almussafes i amb versions híbrides i híbrides endollables, l'Explorer o el nou crossover compacte Puma.

next