Ford anuncia l'acomiadament de 7.000 treballadors en les seues plantes de tot el món

El conseller d'Economia, Rafa Climent, assegura que no té constància que la reducció de plantilla afecte la factoria d'Almussafes
21 maig 2019 14:11h
Ford Almussafes no ha informat la Conselleria sobre si es veuran afectats o no per les retallades de personal. / Europa Press

VALÈNCIA. El conseller d'Economia, Rafa Climent, ha assegurat aquest dimarts que "res" fa pensar que la planta de Ford a Almussafes (la Ribera Alta) es veja afectada per la retallada laboral anunciada per la companyia, que afectarà 7.000 treballadors en els pròxims mesos a tot el món.

Sobre aquest tema, ha mantingut que a la planta valenciana "tampoc" no se li ha transmés si es veurà afectada "de manera directa". No obstant això, ha anunciat que mantindrà una trobada amb el director de la planta d'Almussafes per a veure si "sap" si la decisió de l'automobilística americana pot afectar o no la factoria valenciana. En tot cas, ha insistit que "de moment" no tenen "cap notícia".

"El que sí que sabem és que són 7.000 acomiadaments, el 10% de tots els centres de Ford, i bàsicament de personal administratiu i d'alts càrrecs", ha explicat el conseller, que ha incidit que només tenen eixa informació.

La firma automobilística nord-americana Ford va anunciar aquest dilluns que eliminarà al voltant del 10% de la seua força laboral a tot el món, unes 7.000 ocupacions, per a finals d'agost, com a part del seu pla de reestructuració.

El president de la companyia, Jim Hackett, va assegurar en un correu electrònic enviat als treballadors que la retallada d'ocupació inclou tant baixes voluntàries com acomiadaments. Prop de 2.300 persones estarien afectades als Estats Units, segons un portaveu de l'empresa.

Hackett va detallar que Ford prescindirà de prop del 20% dels alts directius en un moviment que també pretén reduir la burocràcia de l'empresa i accelerar la presa de decisions.

La notificació als empleats afectats per aquesta mesura començarà aquest dimarts. Després, Ford continuarà amb el seu pla de reestructuració a Europa –on aspira a obtindre a llarg termini un marge operatiu del 6%–, la Xina, Sud-amèrica i altres mercats internacionals.

next