Ford confirma la reducció de torns en la factoria d'Almussafes

La planta de la Ribera Baixa fabricarà entre 100 i 150 cotxes menys al dia a partir de setembre
7 juny 2019 10:50h
Els treballadors del torn de nit seran recol·locats de matí o de vesprada. / FORD

VALÈNCIA. La marca automobilística nord-americana Ford ha confirmat en un comunicat que reduirà torns de treball en la seua planta d'Almussafes (la Ribera Baixa) i de Saarlouis (Alemanya) com a part del seu pla de reestructuració a Europa. 

És la primera vegada que la marca nord-americana es pronuncia sobre possibles retallades en la factoria valenciana des que presentara el seu pla de transformació europeu a l'octubre del 2018. La direcció de Ford España va traslladar aquest dimecres al comité d'empresa de la companyia la decisió de retallar la producció diària a Almussafes en entre 100 i 150 cotxes diaris a partir de setembre.

Amb el motiu de la baixada de producció, treballadors del torn de nit seran recol·locats de matí o de vesprada i en tasques per al llançament del nou Kuga, de manera que s'aturarà el sistema A (Mondeo, Galaxy, S-Max i Kuga) de muntatge i es deixarà tan sols el sistema B (Transit Connect i Kuga).

La baixada de producció proposada per Ford podria suposar una pèrdua de la producció total de la planta valenciana de 13.000 i 14.000 cotxes en el que resta d'any, depenent del calendari laboral.

En aquest sentit, a partir de la setmana que ve, el comité d'empresa i la direcció de la companyia començaran un període de negociació perquè no es produïsquen acomiadaments a causa d'un excedent de personal.

next