Ford es planteja tancar la planta de motors de Gal·les, on dona feina a 1.700 persones

El tancament s'emmarca en el pla de reestructuració de l'empresa 
6 juny 2019 18:40h
La marca nord-americana preveu despeses extraordinàries abans d'imposts d'aproximadament 650 milions de dòlars. / DLV

COLÒNIA/VALÈNCIA. Ford ha confirmat l'inici d'una consulta formal amb els seus sindicats per a tractar el possible tancament de la seua planta de motors a Bridgend (Gal·les), on dona feina a 1.700 persones. Segons va informar la companyia en un comunicat, la mesura forma part del procés de reestructuració que l'empresa està abordant a Europa amb la finalitat de crear un negoci sostenible i rendible.

Les principals causes per a la proposta del tancament de la factoria per part de l'empresa són la fi de la producció de motors per a Jaguar Land Rover, el cessament de la generació anterior de la mecànica GTDi d'1,5 litres i la reduïda demanda dels propulsors de nova generació GTDi i Pfi d'1,5 litres. "La planta també enfronta un desavantatge de costs en comparació amb altres instal·lacions de Ford que fabriquen el mateix motor. Els esforços per a identificar noves oportunitats no han tingut èxit", va justificar Ford.

D'aquesta manera, la marca nord-americana ha proposat suspendre la producció dels motors de nova generació d'1,5 litres per a febrer del 2020, mentre que al setembre posarà fi a l'activitat completa de la factoria després del cessament definitiu del subministrament a Jaguar Land Rover.

Ford va assenyalar que posarà en marxa un pla de redistribució d'empleats en la resta de les factories de l'empresa al Regne Unit i d'ajuda per a trobar noves ocupacions per als afectats. 

"Com un important ocupador al Regne Unit durant més d'un segle, sabem que el tancament de Bridgend seria difícil per a molts dels nostres empleats. Reconeixem els efectes que tindria en les seues famílies i les comunitats on viuen i, com a responsables, estem proposant un pla que ajudaria a mitigar l'impacte", va explicar el president de Ford Europa, Stuart Rowley.

La marca nord-americana preveu despeses extraordinàries abans d'imposts d'aproximadament 650 milions de dòlars (577 milions d'euros) en relació amb el tancament de la factoria. Uns 400 milions de dòlars (355 milions d'euros) correspondrien al cessament dels contractes dels treballadors i els 250 milions (222 milions d'euros) restants al pagament de pensions i a la depreciació i amortització accelerada.

Ford va explicar que la majoria d'aquest càrrec per extraordinaris es reflectirà en els seus resultats d'enguany. La planta de motors de Bridgend es va inaugurar en 1977 i al voltant de 400 treballadors es van inscriure en un pla de baixes voluntàries a l'inici de l'any i eixiran de la companyia al llarg de l'any.

Al maig, la companyia ja va anunciar que eliminarà al voltant del 10% de la seua força laboral a tot el món, unes 7.000 ocupacions, per a finals d'agost. A l'estat espanyol, Ford dona feina a unes 8.100 persones en la seua factoria d'Almussafes (la Ribera Alta) i ja ha plantejat una retallada de la producció diària d'entre 100 i 150 cotxes diaris a partir de setembre.

next