Ford proposa un nou Expedient de Regulació d'Ocupació temporal per a 6.200 treballadors

La UGT espera que els ajusts es facen amb les mateixes condicions que les vegades anteriors
18 octubre 2019 16:42h
 L'ERO es farà els dies 4 i 5 de novembre, i 18, 19 i 20 de desembre. / EFE

VALÈNCIA (ACN). La direcció de Ford Almussafes ha proposat un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que afectarà uns 6.200 treballadors de fabricació de vehicles durant cinc dies al novembre i desembre.

L'ajust, que suposarà deixar de fabricar 9.000 vehicles fins a final d'any, es duu a terme per a adaptar la producció a la demanda europea i per l'impacte del Brèxit en les vendes de la marca al Regne Unit, segons han informat a EFE fonts sindicals.

En els últims mesos la planta ha aplicat diversos ERO temporals a la plantilla amb l'argument d'ajustar-se a la demanda i en aquesta ocasió també suprimirà el dissabte extra de producció previst per al 26 d'octubre en la planta de motors. Segons la proposta, l'ERO es farà els dies 4 i 5 de novembre, i el 18, 19 i 20 de desembre; en total cinc jornades de producció de vehicles.

La setmana vinent se celebrarà la primera reunió del període de consultes i el sindicat majoritari en el Comité d'Empresa, UGT, espera que s'apliquen les mateixes condicions que en els anteriors.

Sobre el nou Kuga que fabrica la planta valenciana, el pla va segons el que es preveu quant a l'augment progressiu del nombre d'unitats fabricades d'ací fins a gener, en què s'aconseguirà la màxima producció.

next