Ford i la plantilla d'Almussafes acorden un ERO temporal de 4 dies amb el 80% del salari brut

Els sindicats volen acordar condicions laborals que s'estenguen més enllà de setembre
14 juny 2019 13:36h
Ford redueix la fabricació de cotxes al setembre. / FORD

VALÈNCIA. La direcció de Ford Espanya i el comité d'empresa de la companyia han acordat aquest divendres l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que es durà a terme els dies 1, 2, 19 i 20 d'agost a Almussafes (la Ribera Baixa) i que complirà "exactament" amb les mateixes condicions que els anteriors pel que fa a complements salarials.

Segons va informar a Europa Press el president del comité d'empresa, Carlos Faubel, els empleats afectats per l'ERO temporal, tant els de la planta de vehicles com els de la de muntatge de motors, conservaran el 80% del seu salari brut i el 100% de les pagues, vacances i antiguitat. A més, Faubel va detallar que Ford ha atés positivament la petició que es tinguen en compte primer les voluntarietats per a abandonar el torn de nit.

Amb motiu de la baixada de la producció diària de la factoria a 100 vehicles des de setembre per la falta de demanda, 300 treballadors del torn de nit seran recol·locats en el de dia i en tasques de llançament del nou Kuga.

Davant aquesta situació, Faubel va insistir que s'ha de realitzar un seguiment de l'ocupació, davant un possible excedent de personal una vegada finalitzen les tasques de llançament del nou Kuga. Segons UGT, es realitzarà a través de la comissió de l'Observatori per a l'Ocupació.

"No volem tancar un acord que valga tan sols d'ací a desembre. I, després, què passa quan es llance el cotxe [nou Kuga]? Hem de portar un control sindical de l'ocupació i que no ens enxampe per sorpresa", va subratllar Faubel.

Faubel va insistir que, atenent aquestes necessitats, serà possible aconseguir un nou acord entre la companyia i el comité d'empresa, que es reuniran dilluns vinent, 17 de juny, les 15.00 hores.

Així mateix, el president del comité d'empresa de Ford Espanya va deixar clar que la reducció de producció que es durà a terme en la instal·lació valenciana i l'ERO temporal estan vinculats amb la baixa demanda de vehicles i que no té res a veure amb el pla de reestructuració iniciat per la marca nord-americana a Europa amb l'objectiu d'aconseguir un negoci rendible i sostenible.

next