Ford i UGT pacten un ERO de 4 dies i faran un seguiment trimestral de l'ocupació a Almussafes

CCOO rebutja l'acord entre l'empresa i el sindicat majoritari, i assegura que no se'ls permet participar en les reunions de seguiment de la factoria
17 juny 2019 13:38h
L'ERO temporal tindrà les mateixes condicions econòmiques que els anteriors. / EFE

VALÈNCIA. La direcció de Ford España i UGT, sindicat majoritari del comité d'empresa, han signat aquest dilluns un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que es durà a terme els dies 1 i 2 d'agost i 19 i 20 de desembre a Almussafes (la Ribera Alta) i que complirà amb les mateixes condicions que els anteriors quant a complements salarials.

Els empleats afectats per l'ERO temporal, tant els de la planta de vehicles com els de la de muntatge de motors, conservaran el 80% del seu salari brut i el 100% de les pagues, vacances i antiguitat.

Segons ha informat a Europa Press el president del comité d'empresa, Carlos Faubel, també s'ha rubricat una retallada de la producció diària a 100 vehicles des de setembre per la falta de demanda. Com a conseqüència, 300 treballadors del torn de nit seran recol·locats en el de dia i en tasques de llançament del nou Kuga.

La direcció de Ford España i UGT també s'han compromés a reunir-se amb caràcter trimestral per a analitzar l'evolució de l'ocupació en la factoria valenciana mitjançant la comissió de l'Observatori per a l'Ocupació. La reunió estava prevista per a aquest dilluns a les 15.00 hores, però finalment s'ha avançat a les 11.00 hores.

CCOO no signa l'acord

Per part seua, CCOO ha informat en un comunicat que no ha signat l'ERO perquè l'empresa no ha volgut escoltar la seua proposta que s'utilitzaren dos dies de jornades industrials del 2020 per a vehicles i altres dos dies per a motors, un dia del 2022 i un dia del 2023 per a no continuar consumint desocupació.

"L'ERO temporal li ix més barat a l'empresa. Així, s'estalvia el 70% que paga l'atur i un 20% que no complementa i que el carrega a les arques de l'Estat que paguem tots amb els nostres imposts. I li ix barat perquè té al sindicat majoritari que li signa l'ERO temporal fent cas omís al que diem", ha subratllat el sindicat.

A més, CCOO ha considerat que el sindicat majoritari del comité d'empresa (UGT) no deixa que la resta d'organitzacions sindicals estiguen dins de la comissió de seguiment de l'ERO temporal.

next