Formadors de la Universitat Popular de València demanen equiparar-se a la resta de personal municipal

Els treballadors de l'organisme autònom consideren que, en matèria de drets laborals, estan "a anys llum de la resta de companys de l'Ajuntament"
12 març 2019 19:15h
Els formadors s'han concentrat aquest dimarts a les portes de l'edifici de Tabacalera. / COMITÉ D'EMPRESA UP

VALÈNCIA. El personal formador de la Universitat Popular (UP) de València s'ha concentrat aquest dimarts a les portes de l'edifici de Tabacalera per a mostrar la seua "indignació" perquè l'organisme autònom, en matèria de drets laborals dels seus treballadors, ha "quedat despenjat i a anys llum de la resta de companys de l'Ajuntament".

Els formadors de la UP han sigut "el motor de canvi i d'èxit d'aquest projecte sociocultural", ha destacat en un comunicat el Comité d'Empresa, que ha subratllat que aquest "ingent treball" s'ha realitzat amb la "promesa dels nostres polítics de complir amb el pla d'harmonització de l'Ajuntament de València".

Els representants dels treballadors han explicat que aquest pla "exigeix a les diferents regidories procurar que les condicions de treball siguen homòlogues a les aprovades pel consistori".

Amb unes condicions laborals "molt llunyanes a les del personal de l'Ajuntament", el col·lectiu de treballadors de la Universitat Popular es "va sentir esperançat i il·lusionat i va posar tota la seua obstinació i esforç a millorar i transformar aquesta institució", ha assegurat el Comité d'Empresa.

"Molts dels organismes autònoms municipals han complit amb l'esmentat pla d'harmonització, equiparant les condicions laborals del seu personal a les de la resta de treballadors de l'Ajuntament de València", ha assenyalat el Comité d'Empresa. "La UP, que pertany a la Regidoria d'Igualtat, Polítiques Inclusives i Inserció sociolaboral, ha quedat despenjada i a anys llum de la resta de companys de l'Ajuntament", ha remarcat també.

El col·lectiu de formadors de la UP, "després d'aquests quatre anys d'esforç, se sent enganyat, decebut, indignat i cansat de veure com les promeses se les endú el vent, com sempre", ha subratllat, per a indicar que "confiaven i es van il·lusionar amb el canvi de govern", però "s'han trobat un déjà vu". D'altra banda, els treballadors de la UP han posposat la resta de mobilitzacions amb motiu de la setmana fallera i "fins a pròxim avís".

next