Una forta tempesta en forma de graníssol sorprén el veïnat d'Utiel

L'Aemet decreta l'avís groc per risc de fortes pluges per a aquest dimecres i dijous
2 maig 2019 12:15h
La pluja ha deixat registres importants a localitats com Utiel i Requena. / @STORM CHASERS SPAIN

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Utiel ha iniciat aquest dijous les tasques de recuperació de les zones afectades per la tempesta en forma de graníssol que va caure aquest dimecres a la vesprada i que va inundar accessos, edificis, soterranis i habitatges, a més d'alçar l'empedrat de la plaça Porta del Sol. 

En només una hora, els carrers del municipi es van cobrir de graníssol. La pluja caiguda va acumular 17 litres per metre quadrat a Utiel, segons les dades registrades per l'Aemet entre el migdia i la mitjanit.

L'Ajuntament va decidir acordonar la plaça Porta del Sol per a restablir l'empedrat alçat per la tempesta i els operaris municipals han iniciat aquest dijous al matí els treballs d'adequació i col·locació del paviment, que han obligat a tancar al trànsit el carrer Canónigo Muñoz fins que acabe l'obra, segons informen fonts municipals.

La Policia Local va rebre nombroses alertes d'emergències per inundacions en baixos d'edificis, soterranis i habitatges, així com en l'accés a Utiel pel carrer San Ildefonso i el pont del carrer Cruces, que també es van inundar.

El graníssol va sorprendre molts conductors, que van haver de refugiar-se durant uns minuts baix d'alguns pins per a evitar la pedregada. La pluja va convertir alguns carrers d'Utiel en autèntiques rambles d'aigua.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va decretar avís groc per fortes pluges i tempestes, que podrien arribar entre aquest dimecres i dijous a València ciutat.

next