Fran Ferri repeteix com a síndic de Compromís a les Corts

Juan Ponce, Mònica Àlvaro i Aitana Mas seran els portaveus adjunts de la coalició
15 maig 2019 14:03h
Compromís ha aprovat proposar Enric Morera com a president de la Mesa de les Corts. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El grup parlamentari de Compromís a les Corts ha designat aquest dimecres Fran Ferri per a continuar com a síndic de la formació en la X Legislatura, que comença aquest dijous, amb l'aprovació de la Mesa en la cambra, període en el qual estarà acompanyat pels portaveus adjunts Juan Ponce, Mònica Àlvaro i Aitana Mas; aquesta última s'estrena en el càrrec.

Així mateix, en la reunió, a més d'elegir la direcció del grup, s'ha aprovat proposar Enric Morera per a tornar a presidir les Corts, com es va anunciar aquest dimarts en la primera reunió a tres bandes que van mantindre Ximo Puig (PSPV), Mónica Oltra (Compromís) i Rubén Martínez Dalmau (Unides Podem-EUPV) per a conformar un nou Consell.

Sobre aquest tema, Ferri ha assenyalat, en declaracions als mitjans, que "en política els temps són importants" i ha admés que "no senta bé que s'anuncien decisions" no preses. No obstant això, ha aclarit que el que van voler comunicar després de la primera reunió oficial a tres bandes va ser la proposta que ell li va traslladar al matí a la vicepresidenta en funcions i líder de Compromís, Mónica Oltra, i que ella va comunicar en la trobada a Puig i a Martínez Dalmau.

Amb tot, ha assenyalat que, encara que "mai senta bé que s'anuncien decisions que encara no s'han aprovat, evidentment l'última paraula la tenia el grup parlamentari que ha decidit que siga així". Ferri ha subratllat que aquests dos acords s'han adoptat sense necessitat de votació perquè hi havia "unanimitat".

Així mateix, ha destacat que els tres portaveus adjunts –Mònica Àlvaro, Aitana Mas, Juan Ponce– van aconseguir "un gran suport" en les primàries de Compromís i són "grans valors" amb els quals compta el grup parlamentari que cal ressaltar.

next