Colomer assegura que l'impacte de la crisi de Thomas Cook en el sector turístic valencià "serà relatiu"

La companyia britànica manté actualment una única connexió entre els aeroports d'Alacant-Elx i Manchester
23 setembre 2019 13:07h
La companyia ha fet fallida després de mesos d'importants dificultats econòmiques. / STEVE PARSONS / PA WIRE

VALÈNCIA. Turisme Comunitat Valenciana ha iniciat una ronda de contactes amb totes aquelles entitats que puguen veure's afectades, o tinguen competències, pels efectes de la fallida del turoperador Thomas Cook. Així, després de conéixer-se aquest dilluns la suspensió de pagaments d'aquest grup de viatges, que opera fonamentalment amb el mercat britànic, s'està tractant de garantir que cap turista que puga estar en aquests moments en la nostra destinació es quede sense atenció.

En un comunicat, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha remarcat que des del seu departament s'està "tractant de dimensionar l'efecte d'aquestes circumstàncies per al nostre mercat turístic i per al nostre sector, especialment a Benidorm i Costa Blanca, on es concentra el nombre més gran de turistes britànics". En aquest sentit, Colomer ha apuntat que, després de les converses mantingudes amb representants d'aquest sector, la incidència de la fallida de Thomas Cook "serà molt relativa, ja que aquesta fallida no afectarà massa la nostra destinació".

De fet, ha volgut valorar "la mateixa intel·ligència col·lectiva del sector ha contribuït al fet que, durant els últims anys, s'haja diversificat la contractació cap a altres actors globals amb els quals operar", al mateix temps que ha destacat que "l'evidència és que hem aconseguit els pics més alts de demanda del mercat britànic sense Thomas Cook".

Colomer ha incidit que "segons les primeres valoracions la nostra comunitat no està entre les més afectades", però "això no ha impedit que hàgem iniciat ja contactes amb totes les entitats implicades, com puga ser la mateixa ambaixada, Turespaña, consolats o el mateix sector per a garantir que l'efecte siga el més suau possible".

Així, ha apuntat que "des de la Generalitat s'ha posat a la disposició de totes les administracions i entitats competents per a prestar la nostra col·laboració i, en cas que siga necessari, atendre tots aquells turistes que puguen veure's afectats en la nostra comunitat". A més, ha insistit que Turisme "continuarà posant en marxa totes les accions de promoció necessàries per a garantir al nostre principal mercat emissor, que continua sent el britànic, que pot mantindre els seus desplaçaments a la nostra destinació amb totes les garanties".

En qualsevol cas, i segons les primeres dades als quals ha pogut tindre accés Turisme Comunitat Valenciana, l'efecte no serà tan greu com en altres comunitats autònomes, ja que la contractació de paquets turístics amb aquest operador s'ha reduït de forma considerable en els últims anys. De fet, l'únic aeroport que encara operava amb ells és el d'Alacant, a través d'una connexió via Manchester.

Segons dades consultades per Turisme la previsió de places aèries des d'aquest dilluns fins al mes de març del 2020 era de 6.387, la qual cosa suposa una caiguda respecte al mateix període del 2018 del 42%.

Hosbec transmet "tranquilitat"

El president de la patronal hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec), Toni Mayor, ha assenyalat que la fallida de Thomas Cook no tindrà pràcticament efecte per a la Costa Blanca, ja que només tenia una mitjana de 500 turistes diaris a través d'aquesta empresa, una quantitat reduïda per a la ciutat, i ha xifrat en un milió d'euros el que perdran els hotelers de la zona.

Per això, Major ha transmés un missatge "de tranquil·litat" i ha recalcat: "Els hotelers aguantarem amb aquest milió d'euros que no cobrarem", en referència al deute que deixa la companyia britànica. Segons les seues estimacions, es veuran afectats uns 15 hotels de Benidorm.

next