Francesc Sanguino deixarà la direcció del Teatre Principal d'Alacant el proper mes per a afrontar la campanya electoral

El candidat a l'alcaldia del PSPV a l'Ajuntament d'Alacant no vol deixar "penjat el teatre d'un dia per a un altre" i apunta que té l'encàrrec d'elaborar una programació de reserva
25 febrer 2019 16:52h
Sanguino ha explicat que haurà de deixar el Consell Valencià de Cultura si ostenta un càrrec públic. 

ALACANT. El candidat del PSPV a l'alcaldia d'Alacant, Francesc Sanguino, ha indicat que deixarà la direcció del Teatre Principal d'Alacant per a afrontar la campanya electoral i que ho farà després de tancar un període de transició que ha confiat que no s'allargue més de quatre setmanes.

En declaracions a Europa Press aquest dilluns, Sanguino ha explicat que aquesta setmana abordarà la situació amb la Regidoria de Cultura per a "no deixar penjat el Teatre d'un dia per a un altre" i després de tirar una mà "en la gestió" al llarg de les pròximes "tres o quatre setmanes". Així, ha precisat que si "ho permet" el Consell Rector, abandonaria la "direcció-gerència".

Sobre aquest tema, ha precisat que "fa unes setmanes" se li va demanar que elaborara una programació "de reserva" per a aquest estiu davant la renovació prevista del teatre i que hauria d'estar llesta per a ser "activada" en cas que puga dur-se a terme si no interfereix en el procés de rehabilitació.

Així mateix, sobre el seu lloc en el Consell Valencià de Cultura, el qual ha tingut una reunió aquest dilluns a València, Francesc Sanguino ha recordat que sí que es trobaria amb una incompatibilitat manifesta en cas d'aconseguir una acta com a regidor en el consistori. "Si soc càrrec públic electe, si soc alcalde, hauria de dimitir del Consell", ha afirmat.

Projecte a 20 anys

Sobre el seu projecte polític per a la ciutat, Sanguino ha demanat ser "creatiu" i no tindre "coses pressuposades" en la mesura que s'ha de prendre "la pulsió" a la ciutadania. "El meu equip i jo hem de treballar en un bon programa per a atendre les necessitats de la ciutat i des d'ací projectar cap avant", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha insistit que la crisi econòmica es manté amb un "ajust brutal" i, per això, "és el moment de dissenyar i complir les necessitats bàsiques amb un projecte no per a quatre anys, sinó per a 20".

"És el que demana la ciutat i l'electorat perquè hi ha un context de molta necessitat de transformació empresarial, industrial i tecnològica que va començar fa 20 anys i els pròxims 20 anys seran d'una transformació tecnològica brutal, i per això hem d'estar preparats per a no perdre eixe tren, però també per a garantir els principis bàsics d'igualtat i de democràcia", ha sostingut.

Barcala apel·la a la "responsabilitat"

Aquest anunci arriba després que l'alcalde d'Alacant, el popular Luis Barcala, assegurara aquest dilluns que no demanarà a Sanguino que deixe la direcció del teatre perquè es tracta d'una qüestió en la qual "cadascú" ha de prendre "les seues decisions".

"He de pressuposar la responsabilitat de qualsevol dels candidats en qualsevol de les posicions en què estiga", ha manifestat quan li han preguntat sobre si li demanaria que deixara el lloc, després que Sanguino guanyara aquest diumenge les primàries del PSPV per a encapçalar la llista a l'Ajuntament en la primera volta en superar el 50% del vot emés pels militants.

Davant d'això, Barcala ha dit que no té "cap mena de dubte" de la responsabilitat de l'actual director del Teatre Principal i, en eixe sentit, ha considerat que no ha de demanar "res a ningú".

next