Francesc Sanguino serà el candidat del PSPV a l'Alcaldia d'Alacant

El candidat independent encapçalarà la llista socialista a l'Alcaldia després d'imposar-se a Eva Montesinos i José Asensi en les primàries
24 febrer 2019 21:43h
Sanguino ha sigut l'únic aspirant que ha superat la barrera del 50% dels vots de la militància. / EUROPA PRESS

ALACANT. Francesc Sanguino ha guanyat les primàries a la ciutat d'Alacant per a encapçalar les llista del PSPV en aconseguir el 54,8% dels vots emesos en els comicis interns celebrats aquest diumenge. D'aquesta manera, no hi haurà una segona volta, atés que ha superat la barrera del 50% dels vots emesos.

El catedràtic de la Universitat d'Alacant, José Asensi, ha sumat el 25,3%, i la portaveu del grup municipal, Eva Montesinos, el 19,8%.

En declaracions a Europa Press, el ja candidat socialista s'ha congratulat que la militància haja "confirmat" l'opció que "ja havien designat el president Ximo Puig i el president Pedro Sánchez", i ha indicat que "hui comença la campanya" i que "toca començar a treballar més que mai per a guanyar les eleccions i conformar una bona governança per a la ciutat d'Alacant".

Així mateix, preguntat per alguna qüestió central del projecte que impulsarà, Francesc Sanguino ha parlat de la necessitat d'abordar l'ocupació, l'habitatge i la convivència: "Sobre aquests punts construirem la ciutat amb garanties per a construir una societat homogènia i igualitària".

Es dona la circumstància que Francesc Sanguino ha guanyat les primàries com a independent i sense haver pogut votar-se a ell mateix, ja que es tractava d'unes primàries tancades a la militància.

Unitat davant una primavera "intensa"

Per altra banda, José Asensi ha evitat fer declaracions, mentre que Eva Montesinos ha felicitat l'actual director del Teatre Principal, a qui s'ha posat a disposició per a "recuperar l'Alcaldia d'Alacant". Davant una primavera electoral "intensa" estarà "tot el partit socialista unit" per a "tornar a la ciutat, seguir en el Consell i seguir en el Govern d'Espanya", ha afirmat Montesinos.

Així mateix, la portaveu del grup municipal ha afegit que "ara el que "toca és eixir als barris a aconseguir que la gent crega en el programa socialista" perquè, a partir del dia 26 de maig, "es puguen desplegar les polítiques socialistes per al benestar de la societat des de l'Ajuntament".

next