Francisco Camps declararà el 5 de juny per la visita del Papa

Els huit investigats començaran a comparéixer a partir del 14 de maig amb la declaració de Juan Cotino
9 abril 2019 14:10h
Entre els citats està l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, que tancarà la ronda de declaracions el 5 de juny.

VALÈNCIA. Els huit investigats per suposades irregularitats en els contractes de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies amb motiu de la visita del papa Benet XVI el 2006 a València declararan entre el 14 de maig i el 5 de juny. Entre els citats està l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, que tancarà la ronda de declaracions el 5 de juny.

Segons el nou calendari acordat pel jutjat d'instrucció número 5 de València, fet públic pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, el primer a declarar serà l'exvicepresident del govern valencià, expresident de les Corts i exdirector general de la Policia, Juan Cotino, el 14 de maig a les 9 hores, i després d'ell la que va ser secretària general de la Fundació Henar Molinero.

El 15 de maig declararà el bisbe auxiliar de València Esteban Escudero; el 16, el representant legal de la fundació, Francisco Javier Jiménez, i el secretari de l'Arquebisbat, Antonio Corbí. 

El 17 de maig declararà l'exdirector general de l'Institut Valencià de Finances i exmembre del patronat de la citada fundació, Enrique Pérez Boada, i el dia 5 de juny tancaran les declaracions l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i l'exvicepresident del govern valencià Víctor Campos. Abans, les declaracions d'ambdós estaven previstes per al 14 de maig, en plena campanya electoral, però el passat 3 d'abril es van suspendre les declaracions per acumulació d'assenyalaments dels lletrats.

El jutjat d'instrucció número 5 de València investiga la presumpta comissió de delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau a l'Administració en eixos contractes de la visita de Benet XVI arran d'una denúncia de la Fiscalia Provincial de València.

La causa, oberta al juliol del 2016, té el seu origen en la peça separada del cas Gürtel remesa a València pel titular del Jutjat Central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata.

Aquest jutge es va inhibir en favor dels jutjats de València en relació amb una peça que ampliava la investigació sobre les contractacions de la Fundació des de la seua constitució, al gener del 2005, fins a la seua extinció, al març del 2014. En ella s'investiga si les adjudicacions de la Fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València al juliol del 2006 es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública.

next