Camps recorre contra el seu processament en Gürtel per la suposada "parcialitat" del jutge instructor

L'expresident apura les últimes opcions per a no seure al banc dels acusats pels contractes de la Generalitat amb Orange Market
14 octubre 2019 16:38h
L'expresident de la Generalitat apura les últimes opcions per a no seure al banc dels acusats. / EFE

VALÈNCIA (EFE). La defensa de l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha presentat un recurs de nul·litat contra les actuacions que se segueixen contra ell en l'Audiència Nacional per suposades irregularitats en adjudicacions per a la fira Fitur del 2009, en el marc del cas Gürtel.

Segons han informat a EFE fonts del cas, Camps apura les seues opcions processals després d'haver rebut l'escrit d'obertura de judici oral per suposats delictes de prevaricació, frau i tràfic d'influències.

El jutge José de la Mata va decidir portar a judici, davant l'"arsenal d'indicis, molt consistents" i "prou acreditats", que Camps va participar en l'adjudicació del contracte de Grans Esdeveniments Fitur 2009 a favor d'Orange Market, empresa de la trama Gürtel.

El jutge sosté que Camps va donar indicacions a l'exdirectora general de Promoció Institucional Dora Ibars per a afavorir la trama Gürtel amb aquesta contractació per al muntatge d'aquest estand en Fitur 2019 per un cost de 366.529 euros.

En el seu recurs, segons han informat EFE fonts del cas, la defensa de Camps reclama la nul·litat d'aquest escrit d'obertura de judici oral al·legant que el magistrat que va ordenar la reobertura de la causa contra ell va participar també en el rebuig del seu recurs contra aquesta decisió, la qual cosa vulnera, en la seua opinió, el dret a un "jutge imparcial".

next