Els Franco entren a la basílica del Valle de los Caídos amb una bandera preconstitucional

Fonts de la Moncloa han explicat que la família va ser informada que no estava permés l'ús de banderes ni d'altres símbols durant el procés d'exhumació
24 octubre 2019 10:51h
POOL

MADRID (ACN). Els familiars de Franco han entrat a la basílica del Valle de los Caídos cap a les 10.20h per a assistir a l'exhumació del dictador [Seguir en directe]. El seu net Francis Franco portava una bandera preconstitucional doblegada a la mà. Tots llueixen llaços amb la bandera espanyola a la solapa. Abans ja havien arribat les autoritats, entre les quals hi ha la ministra de Justícia, Dolores Delgado, que actua com a notària major. 

El trasllat en helicòpter és la primera opció però fins al final de l'exhumació no s'acabarà de confirmar. Si les condicions ho permeten, els helicòpters aterraran al costat de l'esplanada del Valle a partir de les 11 hores. Hi ha algunes persones concentrades davant del recinte, així com al cementeri de Mingorrubio.

A les 9.30h han arribat a l'esplanada les autoritats estatals, entre elles la ministra Delgado. 45 minuts més tard ho han fet els familiars de Franco. Francis Franco, net del dictador, portava a la mà una bandera doblegada i s'ha pogut apreciar que era preconstitucional. Fonts de la Moncloa han explicat que la família va ser informada que no estava permés l'ús de banderes ni d'altres símbols durant el procés d'exhumació al Valle de los Caídos i el trasllat del fèretre fins al cementeri. Quan les restes ja estiguen al panteó de Mingorrubio, ja poden fer el que consideren oportú.

Cap a les 9.20h han arribat al cementeri que acollirà a partir d'ara les restes del dictador diverses corones de flors, una quinzena. Totes elles estaven decorades amb cintes de la bandera d'Espanya amb inscripcions de suport al dictador. Han arribat en cinc furgonetes i les han entrat a peu. Més tard ha arribat una corona de la Fundació Francisco Franco d'Andalusia. A les 9.40h ha arribat el fill de Tejero, que és el sacerdot que oficiarà la missa al panteó.

Desenes de periodistes acreditats esperen a l'entrada del cementeri des de primera hora del matí. S'han habilitat controls d'accés a la zona a vora 300 metres i a partir d'aquest punt només es permet l'entrada a persones acreditades. Custodien la zona un important nombre d'agents de la Policia Nacional.

next