El frau de l'EMT recau en el jutjat del cas Imelsa

El robatori de 4 milions d'euros denunciat per l'empresa s'hauria comés falsificant les signatures dels dos apoderats de l'empresa
3 octubre 2019 13:39h

VALÈNCIA (EFE). El mateix jutjat que instrueix el conegut com a cas Imelsa, sobre el suposat frau continuat en l'empresa pública de la Diputació de València, serà l'encarregat d'investigar la causa sobre el suposat desviament de quatre milions d'euros en l'Empresa Municipal de Transport de València (EMT).

Segons fonts municipals, el jutjat d'instrucció número 18 de València serà el responsable d'estudiar la informació aportada pels gestors de l'EMT a la Policia Nacional. El frau de 4 milions d'euros denunciat per l'EMT de València s'hauria comés falsificant les signatures dels dos apoderats de l'empresa per a ordenar huit transferències amb destinació al compte d'un banc a la Xina, en concret, a Hong Kong. 

Pel que s'ha pogut determinar fins ara, només una empleada està implicada en aquest frau: la que era cap d'administració, amb 30 anys de carrera en l'empresa. Aquesta treballadora va ser acomiadada per "incompliment greu i culpable" per no custodiar informació sensible, com són les signatures del director gerent, Josep Enric García Alemany, i de la responsable de l'àrea de Gestió, María Gallón, i els seus DNI, i per no informar els seus superiors, com era el seu deure. Zafra tampoc va posar en marxa el protocol per a ordenar els pagaments. 

Les transferències, per a les quals es va suplantar la identitat i adreces de correus electrònics –entre ells el del regidor Giuseppe Grezzi com a president de l'empresa municipal–, es van ordenar des d'un compte de l'EMT en CaixaBank, que funciona amb un protocol de signatura mancomunada electrònica dels dos apoderats, segons han informat recentment fonts del consistori.

Comissió d'investigació

En el Consell d'Administració que va celebrar aquest dimecres l'EMT, es va anunciar que es crearia una comissió d'investigació en el si de l'entitat per a esclarir els fets. Tot i això, el govern valencià es veurà a obligat a donar explicacions en el ple extraordinari, que van sol·licitar el PP, Ciutadans i Vox. A més, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, va anunciar que es contractaria un bufet d'advocats a Hong Kong per a poder arribar més fàcilment a la font del frau.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next