El Front Abolicionista insta els ajuntaments a unir-se a la Xarxa Lliure de Tràfic i Explotació Sexual

El 23 de setembre es commemora el Dia Internacional contra el Tràfic i l'Explotació Sexual
22 setembre 2019 11:57h
La campanya pretén que els consistoris adquirisquen compromisos dins de les seues competències i actuen en diversos nivells contra el tràfic. / FRONT ABOLICIONISTA PV 

VALÈNCIA. Aquest dilluns 23 de setembre es commemora el Dia Internacional contra el Tràfic  i l'Explotació Sexual. Aprofitant aquesta data, el Front Abolicionista del País Valencià ha iniciat una campanya per a instar els ajuntaments valencians a unir-se a la Xarxa Lliure de Tràfic i Explotació Sexual.

L'objectiu és que els ajuntaments promoguen "mocions per a posicionar-se contra el tràfic i que prenguen mesures per a abolir la prostitució que nodreix el tràfic amb finalitats d'explotació sexual". A més de dur a terme els plans proveïts de recursos suficients, no solament per a erradicar la tracta sinó també perquè les persones afectades puguen recuperar les seues vides i desenvolupar un projecte de futur sense violència.

Segons expliquen a la seua web, la campanya pretén que els consistoris adquirisquen compromisos dins de les seues competències i actuen en diversos nivells, ja siga sensibilitzant la població facilitant informació o mitjançant campanyes com les que ja es realitzen des d'altres ajuntaments o amb mesures normatives com l'aprovació d'ordenances que sancionen els demandants de prostitució.

Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista

En aquest sentit, el Front Abolicionista demana als consistoris valencians que complisquen el Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, especialment en l'apartat on parla del tràfic sexual. 

El document, en el seu punt 25, insta a promoure una xarxa de municipis lliures de tràfic de dones i xiquetes amb finalitat d'explotació sexual en el territori valencià. Aquesta acció ha d'estar coordinada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i executada pels ajuntaments i diputacions.

D'altra banda, el pacte també insta a desenvolupar la Llei autonòmica contra la violència de gènere 7/2012, en relació amb el tràfic de dones amb finalitats d'explotació sexual i adoptar mesures segons els compromisos adquirits en el Conveni d'eliminació de la discriminació cap a les dones.

next