La fundadora del col·lectiu d'aparadores d'Elx demana el vot per a Unidas Podemos per a les eleccions del 28-A

Isabel Matute denuncia que les treballadores del calçat són "esclaves"
18 abril 2019 16:43h
La fundadora del col·lectiu d'aparadores d'Elx ha denunciat les seues condicions laborals davant d'Irene Montero. 

VALÈNCIA. Una de les fundadores del col·lectiu d'aparadores d'Elx, Isabel Matute, ha denunciat les condicions de treball del sector del calçat, que ha equiparat a l'esclavisme. "Som esclaves", ha sostingut en l'acte de campanya electoral d'Unidas Podemos davant la número dos per Madrid, Irene Moreno.

Matute ha evidenciat que les aparadores són treballadores "sense drets ni contractes" que es veuen abocades, després de 40 anys de treball, a no tindre una pensió. Això, ha dit, "és ser esclaves".

Així, ha demanat un "impost" per a l'empresariat que s'ha "enriquit" amb el treball d'eixe grup de dones. A més, ha negat que s'oferisca una "mala imatge" d'Elx i ha assegurat, per contra, que "gràcies" a les aparadores es coneix en la resta d'Europa la seua situació.

Per això, ha reclamat el "deute històric" de la comarca del Baix Vinalopó amb les aparadores i ha exigit als polítics que facen, "perquè per a això tenen estudis", una llei que reconega el treball de "companyes que tenen 65 anys i no es poden jubilar perquè no tenen res".

"Si està Unidas Podemos, ho aconseguirem", ha afirmat i ha instat tothom a anar a votar el dia 28 a la formació morada, de la qual va sorgir el col·lectiu d'aparadores, ha recordat.

next