Diari La Veu del País Valencià
El futur Centre d’Art Hortensia Herrero descobrirà restes del circ romà de València

VALÈNCIA. La Fundació Hortensia Herrero i l’estudi ERRE arquitectura van presentar aquest dimecres els primers detalls del futur Centre d’Art Hortensia Herrero, que se situarà en el Palau dels Valeriola del carrer de la Mar de València i que comptarà amb quatre pisos, tres volums, un pati enjardinat i un soterrani en què podran visitar-se les restes del circ romà de València.

L’acte, que va comptar amb la presència dels veïns de la zona i que va tindre lloc al Casino d’Agricultura, va servir de presentació tant del calendari de les obres com dels detalls del projecte, que veurà la llum a la fi del 2022 o principis del 2023 si es compleixen els terminis i tràmits, segons ha informat la Fundació Hortensia Herrero en un comunicat.

La representant de la Fundació Hortensia Herrero, Alejandra Silvestre, ha explicat que “el conjunt arquitectònic està sent ja sotmés a un procés de rehabilitació integral amb l’objectiu de salvar i assegurar la seua estructura; recuperar el seu valor patrimonial, i adaptar-lo per a la realització de les diverses activitats que s’estan començant a planificar”.

Maqueta de la restauració del Palau dels Valeriola. / EUROPA PRESS

“El centre acollirà tant la col·lecció privada d’art d’Hortensia Herrero com exposicions temporals d’artistes de reconegut prestigi nacional i internacional. El contingut concret el revelarem en el seu moment, però estem treballant per a portar artistes del màxim nivell i volem que algunes de les seues creacions s’integren arquitectònicament en el conjunt”, va explicar el director artístic del Centre d’Art Hortensia Herrero, Javier Molins.

Els treballs de rehabilitació i adaptació seran a càrrec de l’estudi ERRE arquitectura, liderat per Amparo Roig i José Martí. En representació de l’estudi valencià es va adreçar als veïns Alejandra de Juan.

L’arquitecta va manifestar que el Palau dels Valeriola “està suposant per a tot l’equip un repte professional apassionant, des de les primeres fases d’investigació històrica en col·laboració amb professionals de diferents disciplines fins als treballs de rehabilitació, adaptació i transformació d’un immoble que ens trobem en un avançat estat de deterioració”.

“Estem treballant amb la ferma intenció de convertir el futur Centre d’Art Hortensia Herrero en un nou pol d’activitat que aconseguisca dinamitzar, potenciar i transformar l’agenda cultural de la ciutat de València”, ha manifestat.

Restauració del Palau dels Valeriola

El Palau dels Valeriola és un edifici d’estil neoclàssic situat al carrer del Mar d’una “enorme importància històrica i que, sense aquesta intervenció, hauria acabat per desaparéixer a causa de l’avançat estat de ruïna en el qual es trobava”.

El Centre d’Art Hortensia Herrero respon a dos dels objectius de l’entitat. D’una banda, “el de recuperar la sensibilitat històrica i artística, en aquest cas concret a la ciutat de València, duent a terme la restauració d’un edifici d’una importància històrica innegable”.

I, d’altra banda, el de “compartir la sensibilitat amb la societat acostant als valencians i als futurs turistes que visiten el Centre d’Art les obres d’alguns dels majors artistes històrics i contemporanis”.

Comparteix

Icona de pantalla completa