Gandia tractarà de recuperar les restes de 62 represaliats pel franquisme 

L'Ajuntament ha rebut una ajuda de 3.000 euros per part de la Diputació de València per a dur a terme aquest "projecte ambiciós" sobre una fossa del cementeri
31 octubre 2019 17:44h
Les tasques d'obertura de la fossa i recuperació dels cossos començaran la setmana vinent. / Imatxe d'arxiu. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EFE). L'Ajuntament de Gandia ha rebut una ajuda de 3.000 euros per part de la Diputació de València per a realitzar la cerca de 62 represaliats del franquisme en una fossa del cementeri de la capital de la Safor.

El diputat Vicent Mascarell ha explicat a EFE que es tracta d'un "projecte ambiciós", ja que el primer que faran és una geolocalització, a través d'un radar, per a saber on estan les fosses de manera ràpida. Aquesta és la primera vegada que Gandia rep una ajuda d'aquestes característiques. 

El tècnic provincial, Paco Sanchís, remarca que en altres municipis de la demarcació, com ara Paterna –on està situat el lloc conegut com el Paredón d'Espanya–, ja s'han realitzat diverses exhumacions i identificacions de persones, ja que s'estima que hi ha 2.238 represaliats. Altres municipis com Requena han demanat actuacions d'aquest tipus per a poder buscar les persones que van ser afusellades durant el franquisme i que van ser enterrades en una fossa comuna.

Segons Sanchis, la cerca dels 62 represaliats del franquisme a Gandia començarà la setmana vinent.

next