Gandia enceta una campanya per a ensenyar frases bàsiques en valencià als turistes

La iniciativa pretén explicar als visitants que a la localitat hi ha una llengua i unes paraules pròpies que són "una eina de cultura i de diversitat" 
6 agost 2019 17:10h
Els cartells es penjaran a la platja i a alguns comerços. / AJUNTAMENT DE GANDIA

VALÈNCIA. El regidor de Promoció Lingüística de l'Ajuntament de Gandia, Nahuel González, ha presentat aquest dimarts els cartells que es penjaran a la platja i a alguns comerços amb la finalitat de fomentar el valencià entre els turistes i de fer d'aquesta llengua un vehicle de comunicació a la ciutat costanera.

Als cartells, encapçalats amb el lema 'Gandia en valencià', hi ha un codi QR per tal que, una vegada escanejat, es puguen veure les principals oracions i paraules que més es fan servir en el dia a dia.

A més de frases elementals com 'bon dia' o 'gràcies', hi haurà, també, una sèrie de cartells humorístics amb frases fetes que s'utilitzen en diferents registres: 'anem a fer-nos-en una' o 'mel de romer'. La finalitat d'aquests cartells, tal com s'afirma des de l'Agència Lloa –responsable de la campanya–, és explicar als turistes que a Gandia hi ha una llengua i unes paraules pròpies.

El codi QR dels cartells permet veure les oracions que més es fan servir en el dia a dia. / AJUNTAMENT DE GANDIA

González ha explicat que la finalitat dels cartells és que "les persones de fora puguen anar coneixent la nostra llengua i que no siga un problema, sinó una ferramenta de cultura i coneixement de la diversitat lingüística".

El regidor ha explicat que al setembre continuarà la campanya per tal de difondre i normativitzar el valencià. Mentrestant, pensa que "és una bona ocasió per a vindre a la ciutat i poder aprendre de forma elemental una llengua nova a banda del castellà, que és el vehicle de comunicació que regeix a tot Espanya".

next