Gata de Gorgos aprova les seues al·legacions al Tren de la Costa perquè el traçat vaja en paral·lel a l'AP-7

Tant el consistori del municipi com altres poblacions veïnes i el Cercle d'Empresaris de la Marina Alta reclamen una estació al costat de l'eixida de l'AP-7 a Ondara i una connexió per tramvia amb Dénia
27 desembre 2019 13:51h
En la moció de Gata de Gorgos es demana un Tren de la Costa per a unir les ciutats de Gandia i Dénia, i aquesta amb Alacant, com un vertader tren de rodalia amb parades en totes les poblacions per les quals discorre el seu traçat. / DANIEL GARCÍA-SALA

ALACANT (EP). El ple de l'Ajuntament de Gata de Gorgos (la Marina Alta), en sessió extraordinària, ha aprovat per unanimitat una moció conjunta en la qual es recullen les al·legacions perquè el traçat del Tren de la Costa córrega en paral·lel a l'AP-7. Aquestes noves esmenes van en la línia de les presentades el 2016 i amb les mateixes reivindicacions.

En aquest sentit, l'Ajuntament ha explicat aquest divendres que se sol·licita una modificació del traçat per a mantindre'l en paral·lel a l'AP-7, tal com s'establia en l'alternativa 3A de l'estudi informatiu del Ministeri de Foment de febrer del 2015.

Per al consistori de Gata, és la mateixa tesi de poblacions veïnes com Pedreguer i del Cercle d'Empresaris de la Marina Alta, que reclamen una estació al costat de l'eixida de l'AP-7 a Ondara i una connexió per tramvia amb Dénia.

"És una alternativa al traçat denominat 3C, que suposa un fort impacte ambiental en zones de la Marina Alta i el Montgó per a acostar la infraestructura a Dénia", han ressaltat.

En la moció de Gata de Gorgos es demana un Tren de la Costa per a unir les ciutats de Gandia i Dénia, i aquesta amb Alacant, com un vertader tren de rodalia amb parades en totes les poblacions per les quals discorre el seu traçat perquè siga transport eficient per a la ciutadania de les quatre comarques i no un tren d'alta velocitat.

Des de l'Ajuntament de Gata de Gorgos s'ha posat a la disposició de la ciudadania un model d'al·legacions que es pot emplenar en dependències municipals.

next