Gener triomfa als Premis Carles Santos amb tres guardons

Els grups El Diluvi i Spanish Brass es van endur dos guardons i La Fúmiga va guanyar el premi del públic
13 desembre 2019 11:32h
En total, hi havia 17 categories amb 64 nominats i nominades decidits pels membres dels dos jurats especialment confeccionats, a més del Premi d'Honor de la Música Valenciana, que va recaure en el projecte col·lectiu i didàctic Com sona l'ESO. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport va organitzar, mitjançant l'Institut Valencià de Cultura, la segona edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que es van lliurar aquest dijous a la nit al Teatre Principal de València. A l'acte van assistir el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i altres representants de diferents institucions valencianes.

En total, hi havia 17 categories amb 64 nominats i nominades decidits pels membres dels dos jurats especialment confeccionats, a més del Premi d'Honor de la Música Valenciana, que va recaure en el projecte col·lectiu i didàctic Com sona l'ESO. L'encarregat de lliurar aquest premi va ser Vicent Torrent, guanyador del Premi d'Honor en la primera edició dels premis.

Aquest any, com a novetat, es va incorporar una nova categoria, el premi del públic. Després d'una votació telemàtica que va mobilitzar més de 20.000 persones, el premi va recaure en La Fúmiga.

Retransmesa en directe per À Punt, la cerimònia de lliurament dels premis va disposar d'una acurada escenografia inspirada en el món de la fira. / DANIEL GARCÍA-SALA

Qui són els premiats?

Gener ha sigut la banda triomfadora d'aquesta segona edició dels premis, amb tres guardons: millor disseny, millor disc de pop i millor disc per Cante el cos elèctric. Per la seua banda, El Diluvi i Spanish Brass han aconseguit dos guardons cadascú. El Diluvi, millor disc de fusió i mestissatge per Junteu-vos i millor cançó per Heroïnes de la fosca nit. Spanish Brass, el premi al millor disc de clàssica contemporània per XXX i al millor disc de música tradicional juntament amb Carles Dénia per Mira si hem corregut terres.

En la categoria d'artista o grup revelació, els guanyadors d'aquesta edició han sigut Caguama Trio pel seu disc homònim. Pel que fa al millor disc de rock, ha recaigut en el grup Mafalda pel seu disc Palabras forman caos. La rapera Tesa ha guanyat en la categoria de millor disc de música urbana pel seu disc Rural.

David Pastor ha sigut el guanyador del premi al millor disc de jazz pel seu àlbum Film sessions. Èlia Casanova i La Tendresa han sigut les guanyadores del premi al millor disc de recuperació del patrimoni musical per L'universo sulla pelle.

En la categoria de millor disc de cançó d'autor, el guardó se l'han endut Mireia Vives i Borja Penalba pel disc Cançons de fer camí, i Ramonets han guanyat el premi al millor disc de música familiar per Fes-t'ho tu mateix.

El premi a la millor gira ha recaigut en Zoo per Zoofinaltour i el premi al millor vídeo ha estat per a Prozak Soup per Come on.

Els Premis Carles Santos de la Música Valenciana tenen dos jurats. El primer, format per membres de les principals associacions professionals de l'escena musical valenciana, va seleccionar els nominats entre les candidatures rebudes fins al 4 d'octubre. Un segon jurat va triar els guanyadors. Aquest estava integrat per Laura Navarro, periodista especialitzada en música; Marisa Gallén, Premi Nacional de Disseny; Anna Moner, escriptora i música; Asun Pérez, periodista musical de Nomepierdoniuna; Neus Aulló, promotora musical de Tranquilo Música; Claudia Key Day, cantant; Iñaki Antuñano, realitzador de KilltheTV; Jordi Reig, etnomusicòleg; Enrique Monfort, director del Festival de Jazz de València; César Espí, crític musical de la revista Uala; Julián Sáez, programador de l'Ajuntament d'Elx, i Quique Medina, promotor i crític musical.

Retransmesa en directe per À Punt, la cerimònia de lliurament dels premis va disposar d'una acurada escenografia inspirada en el món de la fira (veure la fotogaleria). La gala va estar dirigida per Rafa Piqueras i conduïda pels músics Mireia Pérez i Vicent Colongues, amb les actuacions musicals d'Smoking Souls, Limbotheque, Nach, Mamen García i De Soprano i Arpa.

next