Quasi 100 valencians volen vendre la seua casa a la Generalitat

La Conselleria comença la inspecció de les 95 vivendes que compleixen els requisits del concurs convocat per a poder ampliar el parc públic d'habitatge
25 febrer 2019 11:07h
Es van acceptar 135  sol·licituds, de les quals només 95 complien els requisits. / EFE

VALÈNCIA. La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori començarà a inspeccionar i valorar els 95 habitatges que compleixen amb els requisits del concurs convocat el passat octubre per a l'adquisició d'habitatges en municipis valencians i així poder incorporar-los al parc públic de la Generalitat i destinar-los a lloguer social i assequible.

Una vegada rebuda tota la documentació, la Conselleria va procedir a l'obertura dels sobres que contenen la informació administrativa requerida i es va constituir una Taula de Valoració que analitza si els habitatges oferits compleixen o no els requisits.

De l'obertura del sobre 1, després de descartar les duplicitats i errors de sol·licitud, es van acceptar 135 habitatges. Posteriorment, després de l'obertura del sobre 2, en descartar aquells que no complien els requisits, s'han seleccionat 95 habitatges que seran els inspeccionats i valorats.

La Generalitat ha elaborat una llista dels habitatges admesos per a poder valorar-los i iniciar les taxacions pericials necessàries per a fixar els preus. Finalment, es procedirà a realitzar la resolució on s'especifique la proposta d'adjudicació dels habitatges que finalment resulten seleccionats. 

La consellera d'Habitatge, María José Salvador, ha volgut destacar que "és la primera vegada que la Generalitat convoca un procediment per a la compra d'habitatges amb l'objectiu d'augmentar un parc públic insuficient per a les necessitats dels ciutadans de la Comunitat".

Per a això, enguany els Pressupostos de 2018 contemplaven 11.246.986 euros per a la compra d'aquests habitatges, mentre que aquesta xifra ha augmentat fins als 40 milions en els pressupostos de 2019.

Segons s'especifica en la convocatòria, els habitatges objecte d'aquest concurs hauran d'estar situats en municipis de l'àmbit territorial valencià, en edificis amb tipologia plurifamiliar, en sòl urbà i que no estiguen fora d'ordenació.

Els habitatges hauran d'estar composts, almenys, per saló-menjador, cuina, dormitori i bany i complir amb les condicions d'habitabilitat i accessibilitat segons la normativa vigent.

També han de reunir les condicions òptimes o adequades per a ser ocupats immediatament després de la formalització de la seua adquisició, per la qual cosa han d'estar lliures d'estris inútils i en condicions higièniques i de neteja adequades. A més, han d'estar lliures d'ocupants i de càrregues i gravamens.

next