La Generalitat acusa Camps per prevaricació i malversació en el cas del circuit de la Fórmula 1

L'Advocacia presenta un escrit d'acusació contra l'expresident en contra del criteri de la Fiscalia i a l'espera de poder realitzar una pericial que avalue els contractes de les obres
4 juny 2019 18:25h
Camps va negociar amb Bernie Ecclestone la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 a València. / REUTERS

VALÈNCIA. L'Advocacia de la Generalitat ha decidit acusar l'expresident de la Generalitat Francisco Camps com a possible autor dels delictes de malversació i prevaricació en el cas que investiga les adjudicacions per a la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València.

Segons ha pogut saber Diari La Veu, els advocats de la Generalitat consideren que existeixen "indicis de delictes suficients" contra l'expresident Camps i altres membres del seu govern per a presentar un escrit d'acusació ad cautelam, tot i que resten a l'espera de la resolució de la nova petició per a formular noves diligències que avaluen els contractes que van poder originar el desviament de fons públics que investiga la jutgessa.

L'Advocacia va demanar aquest dilluns, 3 de juny, noves diligències complementàries que consistiren a determinar, a través dels mitjans tècnics adients, si va haver-hi desviació en els costs de l'obra del circuit, els quals no va poder analitzar l'interventor de la Generalitat en el seu informe perquè "no tenia la competència tècnica". La jutgessa instructora del cas ha denegat aquest dimarts la petició dels advocats de l'Administració al·legant que la instrucció està tancada. Contra la decisió, l'Advocacia ha presentat un recurs de reforma atés que considera necessària la pràctica d'una nova prova que avalue si es van malbaratar fons públics en la construcció del circuit, que va costar almenys 90 milions d'euros.

En el cas està processat Camps i també altres membres del seu govern. És el cas de vicepresident Vicente Rambla i de l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores. A aquests processaments també cal afegir els de diversos empresaris i càrrecs de l'Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat.

Contra el criteri de la Fiscalia

La jutgessa va decidir processar Camps en considerar que existien indicis delictius suficients per a seure l'expresident al banc dels acusats. Un posicionament que no comparteix la Fiscalia, que ha demanat per dues vegades –l'última el passat 28 de maig– l'arxivament de la causa que implica Francisco Camps en considerar que els fets delictius investigats haurien prescrit. La magistrada, davant la primera petició de sobreseïment, va emetre una dura resolució en què considerava la petició de la Fiscalia "sorprenent i poc seriosa".

La jutgessa sostenia que Camps "va capitanejar" la resta de processats per a obtindre un "rèdit polític i personal" com a "màxim artífex" d'un esdeveniment d'interés mundial.

next