La Generalitat i l'Ajuntament redefineixen el Pla Cabanyal perquè siga una "finestra única" de regeneració del barri

El conseller d'Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i l'alcalde de València, Joan Ribó, reforcen la col·laboració per a aplicar els programes ARRU
19 novembre 2019 14:35h
Ribó i Dalmau han mantingut una trobada en la qual també han participat la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i la regidora d'Habitatge, Isabel Lozano. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, i el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, han acordat aquest matí una redefinició de les funcions de Pla Cabanyal amb l'objectiu d'intensificar i impulsar les accions conjuntes per a revitalitzar el barri. 

Ribó i Dalmau han mantingut una trobada en la qual també han participat la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i la regidora d'Habitatge, Isabel Lozano. Sota la nova concepció de l'eina Pla Cabanyal, "la voluntat de les dues institucions és que aquesta funcione com a finestra única per a coordinar i canalitzar les iniciatives de rehabilitació i regeneració del barri", ha explicat Ribó.

L'alcalde ha afegit que la segona de les funcions definides és treballar com a entitat col·laboradora dels programes ARRU. Una tasca que ja estava plantejada, però que ara s'assumeix de forma inequívoca, segons un comunicat de l'Ajuntament de València. 

Ribó ha explicat que Pla Cabanyal tindrà també una funció "de caràcter social, per al registre de sol·licituds d'habitatges i d'ajudes per al lloguer". I així mateix, exercirà com a punt d'informació urbanística. 

La quarta tasca que defineix específicament per a Pla Cabanyal serà l'operació sobre l'anomenat bloc dels Portuaris. Així mateix, s'assumirà "la gestió unitària del patrimoni públic en els habitatges i parcel·les del Cabanyal, ja que algunes són propietat de l'Ajuntament, unes altres de la Generalitat i unes altres de Pla Cabanyal, i estimem que és més eficient exercir una gestió conjunta", ha explicat Ribó. 

El Pla Cabanyal també es farà càrrec l'entitat de la gestió dels projectes en el marc de l'eina EDUSI (Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) de finançament amb fons europeus, que dona suport a projectes de formació, divulgació i mediació. Des de Pla Cabanyal es coordinaran també els continguts i equipaments socioculturals. Finalment, es pretén fer d'aquesta entitat un centre de divulgació i formació en punt de xarxa d'infovivenda.

D'altra banda, la vicealcaldessa i delegada de Desenvolupament Urbà ha respost les preguntes sobre una eventual subhasta d'habitatges públics. Gómez ha assegurat que "la font d'ingressos serà una dotació estable i constant cada any en els pressupostos, tant de l'Ajuntament com de la Generalitat, amb independència que les dues administracions consideren quins immobles ens podem quedar per a rehabilitar i dotar per al parc públic d'habitatge i quins es poden dedicar a altres usos". 

La delegada d'Habitatge, Isabel Lozano, ha incidit en la importància de l'acord, "que serà un gran impuls per a la tasca rehabilitadora al Cabanyal, amb una oficina potenciada". Lozano ha destacat la "possibilitat de rehabilitar a un ritme més ràpid i dinamitzar el barri a partir dels habitatges públics i parcel·les públiques". 

Finalment, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha afirmat la voluntat d'"acostar la col·laboració institucional" i ha afirmat que es potenciarà Pla Cabanyal com a "oficina de proximitat que coordine les accions que tenim en marxa en el barri".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next