La Generalitat i l'Ajuntament de València treballaran junts en l'atenció a migrants i a refugiats

Les dues institucions aborden l'última hora de l'Open Arms i recorden la capacitat de gestió de la ciutat en l'arribada de l'Aquarius
20 agost 2019 12:33h
La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migracions, Maite Ibáñez, i el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez s'han reunit aquest dimarts. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La Generalitat i l'Ajuntament de València treballaran junts en l'atenció als refugiats i als migrants. Aquesta és una de les voluntats que han manifestat la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migracions, Maite Ibáñez, i el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez, en la reunió que han mantingut aquest dimarts. Els responsables han iniciat les relacions per a ampliar el nombre d'espais comuns en matèria migratòria de València, declarada Ciutat Refugi el setembre del 2015.

Segons un comunicat del consistori, en la trobada, a més de tractar els "reptes immediats" en matèria de migració, també s'ha parlat de l'última hora en la situació de l'Open Arms. En aquest sentit, han recordat la capacitat de gestió que va mostrar la ciutat el 2018 amb el desembarcament de l'Aquarius.

La Regidoria i la Secretaria Autonòmica també han iniciat l'estudi de diferents línies d'actuació per a augmentar la relació econòmica de cara als corresponents pressuposts del 2020. Així, participaran conjuntament en comissions perquè l'intercanvi de comunicacions entre les dues institucions siga "més efectiu". 

Més enllà de l'ampliació en les relacions econòmiques, també han expressat la seua intenció de generar una taula d'interlocució tècnica directa per a agilitzar encara més les solucions d'acollida.

"La capital és el principal focus d'accés de migrants. El nostre objectiu és participar d'una connexió amb l'Agenda Valenciana Antidespoblament, i d'aquesta manera, trobar solucions conjuntes als reptes demogràfics, en matèria laboral i d'habitatge, que també es relacionen amb l'acollida", ha manifestat la regidoria Maite Ibáñez.

A més, tots dos responsables s'han emplaçat per a una trobada monogràfica sobre Joventut, competència que comparteixen com a titulars de l'àrea en sengles administracions. 

next