La Generalitat amplia fins al 16 d'agost el termini per a sol·licitar les beques de 500 euros per a joves opositors 

El 'Programa 500' destina ajudes de 500 euros mensuals perquè titulats de fins a 30 anys puguen preparar-se oposicions al 'grup A' de l'administració pública
8 agost 2019 13:00h
Les beques estan destinades a opositors titulats menors de 30 anys. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha ampliat en cinc dies hàbils el termini per a sol·licitar el 'Programa 500', el pla d'ajudes de 500 euros mensuals perquè joves titulats de fins a 30 anys puguen preparar-se oposicions al 'grup A' de la Generalitat Valenciana.

Els interessats en aquest programa de beques tindran de termini fins divendres vinent, 16 d'agost, per a sol·licitar-ho per via exclusivament telemàtica, detalla l'administració en un comunicat.

Amb la finalitat de reduir les càrregues administratives, a les sol·licituds no cal adjuntar cap documentació en aquesta fase. Serà requerida posteriorment, únicament als sol·licitants que la comissió de valoració determine, mitjançant la publicació dels llistats provisionals i en funció de la puntuació al·legada, com consta en la convocatòria.

El 'Programa 500' és una iniciativa de la Conselleria d'Administració Pública per a la concessió d'un màxim de 500 beques de 500 euros al mes durant un any, amb l'objectiu de contribuir en les despeses ocasionades per la preparació de les proves selectives per a l'accés als cossos o escales del grup de classificació professional 'A' de l'Administració de la Generalitat, inclosos en les ofertes d'ocupació pública del 2017, 2018 i 2019.

El termini d'obertura de sol·licituds coincideix amb les primeres convocatòries a places del 'grup A' d'aquestes ofertes d'ocupació pública de les més de mil de torn lliure (procediment ordinari i estabilització) que estan previstes fins a finals d'any i al llarg del pròxim.

Poden optar a aquestes beques els titulats universitaris de llicenciatura o grau, joves de fins a 30 anys, de nacionalitat espanyola o de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea i que estiguen empadronats al País Valencià almenys cinc anys dels últims deu.

Els aspirants hauran d'acreditar un bon expedient acadèmic i la seua situació econòmica, sobre la base dels barems que recull la convocatòria publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el passat 25 de juliol.

Una altra de les condicions favorables per a optar al 'Programa 500' és comptar amb la direcció d'un centre especialitzat o una persona preparadora per a orientar el procés de preparació.

next