La Generalitat de Catalunya concedeix la Creu de Sant Jordi a l'entitat El Tempir d'Elx

L'entitat rep amb "alegria i responsabilitat" la distinció que reconeix 25 anys de treball a favor de la normalització de la llengua i la cultura valenciana a les comarques del sud
1 maig 2019 13:49h
El Tempir d'Elx està celebrant durant 2019 el seu 25é aniversari. / EL TEMPIR

VALÈNCIA. L'entitat El Tempir d'Elx està d'enhorabona. El col·lectiu en defensa de la llengua i la cultura valenciana, que està immers en la celebració del seu 25é aniversari, ha sigut reconegut amb una de les màximes distincions que atorga la Generalitat de Catalunya. El Tempir està així entre les 19 entitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi del 2019.

Segons explica el govern català, que va fer públic aquest dimarts el llistat de persones i entitats guardonades, El Tempir d'Elx és mereixedor d'aquest reconeixement pel seu treball a favor "del reviscolament de la llengua i la cultura catalanes a la ciutat d'Elx".

El president d'El Tempir, Josep Escribano, ha mostrat aquest dimecres "l'alegria" que per a l'entitat suposa rebre un guardó com la Creu de Sant Jordi. "És un honor i una responsabilitat alhora rebre un reconeixement així", explica Escribano en declaracions a Diari La Veu, qui assenyala que, tot i que el guardó és per a l'entitat, en realitat suposa un "premi per a totes les persones que al sud del País Valencià treballen pel valencià i fan de la parla la millor campanya a favor del valencià".

Escribano reconeix que aquest premi "esperona" l'entitat a seguir treballant "25 anys més" per la "llengua que agermana" els valencians i el País Valencià amb altres pobles i suposa un estímul per a tots aquells que a les comarques del sud, "on no sempre és fàcil viure en valencià", fan servir la llengua pròpia. "És un premi compartit amb totes aquelles persones que ens ajuden i ens segueixen i alhora és un reconeixement que ens ajuda al fet que en altres indrets del País Valencià se sàpiga el treball que fem al sud per la nostra llengua", assenyala Escribano.

En una entrevista realitzada recentment al president d'El Tempir amb motiu del 25é aniversari del col·lectiu, Josep Escribano reconeixia a Diari La Veu que el treball de l'entitat amb la llengua al sud del país passava per contribuir a la normalització lingüística i cultural del valencià a Elx; per recuperar i reforçar la identitat valenciana del sud, i per contribuir a la vertebració lingüística i cultural del País Valencià.

next